Na biciklističkom takmičenju "Trofej Trebjese" trijumfovao Zoran Vujović

Najuspješniji su bili takmičari kluba „Nik bike“ iz Nikšića koji su od 21 medalje osvojili čak 13
58 pregleda 0 komentar(a)
biciklista, Foto: BK "Perun"
biciklista, Foto: BK "Perun"
Ažurirano: 09.05.2011. 09:43h

U organizaciji biciklističkog kluba „Perun“ iz Nikšića na Trebjesi je održan peti „Trofej Trebjese MTB XCO“ koji je označio početak takmičarske sezone u planinskom biciklizmu u Crnoj Gori.

Najuspješniji su bili takmičari kluba „Nik bike“ iz Nikšića koji su od 21 medalje osvojili čak 13.

Bjelopoljcima, iz kluba „Ciklomont“ pripalo je pet medalja, dok su takmičari drugog nikšićkog kluba „Perun“ osvojili tri medalje.

Apsolutni pobjednik je biciklista Zoran Vujović iz kluba „Nike bike“ koji je u najjačim kategorijama, U-23 i elit, osvojio prvo mjesto.

Pomenute kategorije bile su „rezervisane“ samo za takmičare „Nike bike“-a.

Darko Golović i Danilo Janjušević osvojili su drugo, odnosno treće mjesto u kategoriji U-23, dok je Lazar Tomić bio drugi u elitovoj kategoriji, a njegov klupski kolega Radosav Bezmarević treći.

U sedam kategorija takmičilo se njih 60, a među njima i dvije dame Nikolina Despotović i Maja Vujović.

Vlado Svrkota i Duško Radulović, iz „Nik bike“ osvojili su prvo i drugo mjesto u kategoriji hoby sport, dok je treće mjesto pripalo Bjelopoljcu Bakiru Salkoviću iz kluba „Ciklomont“.

Kod mlađih kadeta najbolji je bio Luka Belada iz „Nik bike“, dok su Spasoje Perović i Marko Knežević, iz kluba „Perun“, osvojili drugo i treće mjesto.

Kod starijih kadeta Bjelopoljcima, članovima kluba „Ciklomont“ pripala su dva mjesta – Dinu Ramoviću prvo i Marku Cmiljaniću treće, dok je Boban Despotović iz „Nik bike“ bio drugi.

Članovi „Ciklomonta“ bili su uspješni i u kategoriji juniora – Emir Ramović osvojio je drugo, a Demir Mulić treće mjesto, dok je Miloš Mikić bio prvi.

Pobjednici su pored pehara i medalja dobili i novčane nagrade, a sponzor takmičenja je firma „Helada mont“ koja je stala iza cjelokupne organizacije.

U sedam kategorija takmičilo se njih 60, a među njima i dvije dame Nikolina Despotović i Maja Vujović.

Kružnu stazu dužine 5.800 metara, koju su pripremili članovi „Peruna“ i nikšićki vatrogasci, postavio je Branko Cerović.

Bonus video: