U Baru se otvara Azerbejdžansko-crnogorski centar

Gost iz Azerbejdžana se, kako se navodi, saglasio sa ocjenom Vujanovića da ekonomske i ostale oblasti saradnje treba dovesti do nivoa političkih odnosa.
0 komentar(a)
bar, Foto: Travelpod.com
bar, Foto: Travelpod.com
Ažurirano: 05.05.2011. 14:03h

U Baru će biti otvoren Azerbejdžansko-crnogorski centar za kulturne i ekonomske odnose, saopšteno je poslije razgovora ministra vanjskih poslova Azerbejdžana Elmara Mamadiarova sa crnogorskim zvaničnicima.Mamadiarov je razgovarao sa predsjednikom države Filipom Vujanovićem i premijerom Igorom Lukšićem. "Predsjednik je saopštio očekivanje i želju unapređenja odnosa u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije koja nudi široke mogućnosti saradnje", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

"Azerbejdžan je spreman da učini sve da ohrabri unapređenje ekonomskih odnosa kako bi se maksimalno iskoristile mogućnosti ekonomske saradnje", rekao je Mamadiarov.
Mamadiarov je istakao da je Crna Gora u prethodnom perodu postigla veliki napredak u oblasti evropskih integracija i stvaranju konkurentne biznis destinacije.

"U tom kontekstu od velikog je značaja održavanje prvog crnogorsko-azerbejdžanskog biznis foruma planiranog za proljeće, koji će otvoriti i brojne mogućnosti za investicionu razmjenu", istakao je Lukšić. Mamadiarov je istakao da je Crna Gora u prethodnom perodu postigla veliki napredak u oblasti evropskih integracija i stvaranju konkurentne biznis destinacije. "U tom smislu, posebno smo zainteresovani za proširenje saradnje u u oblasti ekonomije", kazao je on.

Bonus video: