Budva: Počinju sajmovi ekologije i sanitarne tehnologije

Najuspješnijim izlagačima biće dodijeljeno proznanje Jadranskog sajma Expo Trophy
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 10:15h

Sajamska sezona na budvanskom jadranskom sajmu, nastavlja se 20. aprila, kada će svečano biti otvoreni 17. Sajam ekologije, 6. Sajam vode- vodovodi, sanitarne tehnologije

"Sajamske manifestacije bilježe rast broja izlagača od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu. Proizvode i usluge predstaviće 153 učesnika iz 18 zemalja. Na Sajmu ekologije predstaviće se domaće i strane institucije koje se bave zaštitom životne sredine, preduzetnici, nevladine organizacije i brojna preduzeća iz ove oblasti. Centralni događaj Sajma biće manifestacija Eco Biz Expo Montenegro 2011. koju organizuje Levantinski sajam iz Barija. Ovo je četvrto izdanje sajma Eco Biz Expo, međunarodne izložbe zelene ekonomije: ekološke tehnologije, alternativne energije, održive gradnje", najavio je izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković na konferenciji za novinare.

On je dodao da će program Sajma obuhvattii brojne edukativne prezentacije, okrugle stolove, ekološke akcije, promocije, izložbe koje će se baviti aktuelnim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, voda i vodosnabdijevanja.

"Učešće na Sajmu ekologije uzela je i austrijska trgovinska kancelarija u Podgorici koja posluje pri ambasadi Austrije u Beogradu. Organizaciju Sajma vode - vodovodi- sanitarne tehnologije pomogao je Organizacioni odbor čiji su članovi bili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, Udruženja za unapređenje vodosnadbijevanja Crne Gore, javnih vodovodnih i komunalnih preduzeća i drugih stručnih institucija", kazao je Sekulić.

Sajam ekologije i Sajam vode- vodovodi-sanitarne tehnologije, 20. aprila otvoriće ministar odeživog razvoja i turizma Predrag Sekulić, a najuspješnijim izlagačima biće dodijeljeno proznanje Jadranskog sajma Expo Trophy.

Bonus video: