Beograđani i TV ekipa iz Njemačke otvorili rafting sezonu Tarom

Uslovi za rafting su idealni. Tara nije visokog vodostaja ali je potpuno bistra. Uz lijep sunčani dan prvi gosti imali su sve uslove da uživaju
52 pregleda 0 komentar(a)
rafting Tara, Foto: Arhiva Vijesti
rafting Tara, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.04.2011. 14:51h

Troje Beograđana, a odmah za njima isto toliko brojna televizijska ekipa državne televizije Njemačke krenula je na prvi ovogodišnji rafting Tarom.

Koristeći usluge raftera Slavka Kljajevića i Danka Novosela oni su raftingovali najkraćom, tročasovnom etapom, od splavišta do Žugića luke.

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da se ovogodišnji početak raftinga kalendarski podudario sa ranijim godinama i da su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou.

"Uslovi za rafting su idealni. Tara nije visokog vodostaja ali je potpuno bistra. Uz lijep sunčani dan prvi gosti imali su sve uslove da uživaju. Mi smo sa naše strane doprinijeli tako što smo blagovremeno pripremili mobilijar na polazištu i na Žugića luci", kazao je Pajović

Prema njegovim riječima u toku je i čišćenje prostora od raznog otpada koji se kroz kanjon našao tokom zime.

"Ovih dana očistićemo preostali snijeg i kamen sa puta kroz kanjon Sušice kako bi omogućili saobraćaj između Žabljaka i Trse u Pivi, zapadnim dijelom masiva Durmitora. Tako bi se skratilo putovanje prilikom povratka sa Šćepan Polja", rekao je Pajović.

On očekuje da će nadležni ubrzo očistiti snijeg sa puta prema Pivi kroz Dobri do i tako dovesti u funkciju turistički atraktivni "Durmitorski prsten", 84 kilometra dug put oko planine.

Bonus video: