Mještani Zagrebačke ulice na Koniku stopirali izgradnju miniobilaznice

Stanovnici te ulice blokirali su automobilima moguće zatvaranje jedinog prilaza njihovim kućama
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 16:08h

Mještani Zagrebačke ulice na Koniku spriječili su radnike firme "Arso Milić", izvođača radova na drugoj fazi miniobilaznice, koji je trebalo da im zatvore jedini prilaz kućama kada dolaze iz grada.

Stanovnici te ulice, u kojoj pojedini žive od 1946. godine, blokirali su automobilima moguće zatvaranje jedinog prilaza njihovim kućama, decidni u svojim namjerama da im se ostavi praznina od pet metara između dvije kolovozne trake, sve dok se ne napravi alternativni put koji je predviđen sanacionim planom "Konik 2".

Nakon telefonskog razgovora sa mještanima predstavnici Agencije za razvoj i izgradnju obećali su im da će ostaviti prolaz otvoren barem do ponedjeljka za kada je zakazan sastanak sa izvršnom direktoricom Nadom Mugošom, na kojem će se precizirati svi detalji daljih planova.

Predstavnik mještana Ljubiša Tošković kazao je da skup na kojem su se mještani juče ujutru okupili nije nikakav politički skup, već samo pokušavaju da riješe goruća pitanja, koja ih se direktno tiču.

"Ako je izvršna vlast u službi građana tražimo da nam izađu u susret, jer ukoliko nam zatvore prilaz jedini način da iz grada dođemo do svojih kuća u Zagrebačkoj ulici je da pravimo prekršaj i da idemo suprotnom saobraćajnom trakom. Nije nam problem da izađemo iz ulice, ali kada dolazimo iz grada treba da idemo do pumpe na Zlatici da se okrenemo u našu traku", kazao je Tošković.

On je dodao da ukoliko već sada zatvore prilaz, biće praktično odsječeni, jer most na Ribnici još nije završen te ne mogu da idu ni do Zlatice da se okrenu u svoju traku.

Bonus video: