Ministar Brajović ljut, Travnju žao

"Objašnjenje da je riječ o prvoaprilskoj šali ne umanjuje revolt MUP-a, jer je državljanstvo Crne Gore nešto što bi ponajmanje trebalo biti predmet izrugivanja" stoji u saopštenju.
0 komentar(a)
Brajović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Brajović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.04.2011. 17:28h

Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave (MUP) uputilo je protest uredništvu Vijesti zbog toga što je taj vladin resor iskorišćen za prvoaprilsku šalu.Vijesti su objavile tekst Ceca postaje Crnogorka, sa pratećom izjavom pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Osmana Subašića, da bi potom uredništvo saopštilo da se radi o prvoaprilskoj šali.“Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje protest uredništvu Vijesti zbog pokušaja izrugivanja ne samo sa našim radom na izdavanju ličnih dokumenata, već i sa građanima koji su, u prvi mah, zaista pomislili da su navodi iz ovog teksta tačni i koji teško mogu razumijeti tu vrstu medijske manipulacije“, navodi se u saopštenju MUP.Dodaje se da naknadno objašnjenje uredništva Vijesti da je riječ o prvoaprilskoj šali ne umanjuje revolt MUP-a, jer je državljanstvo Crne Gore nešto što bi ponajmanje trebalo biti predmet izrugivanja. „Zato u narednim tekstovima, potpisanim sa P.Travanj poštedite Ministartsvo unutrašnjih poslova takvih neslanih šala“, stoji u saopštenju.

Autor teksta je, međutim, reagovao.

"Imao sam iskrene namjere da nasmijem ljude na ovaj divni dan, a strašno mi je žao što poštovani ministar jedini nije shvatio prvoaprilsku šalu. Glavni urednik mi reče da se oni nikad nisu izrugivali državljanstvu i da neće, ali da će nastaviti da se ozbiljno i odgovorno bave time da li ministar poštuje propise kada koristi svoje pravo da dijeli crnogorske pasoše u interesu države, ako sam to dobro prenio", rekao je "Vijestima" P. Travanj.

I mediji u Srbiji su nasjeli na prvoaprilsku šalu o Ceci, objavili su vijest, a potom je demantovali.

Bonus video: