Vodovod povlači tužbu protiv Luke Bar

Time je jednomjesečni spor Luke Bar i Vodovoda zbog dugotrajnog neplaćanja računa za vodu, a koji je eskalirao isključenjem vode kompletnoj Luci, dobio epilog.
0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.03.2011. 16:25h

U Luci Bar potpisan je predlog Vodovoda o prinudnom poravnanju, po kojem će Luka izmiriti nesporni dug od 264.176 eura u 24 rate, zaključno sa martom 2013.

Time je jednomjesečni spor Luke Bar i Vodovoda zbog dugotrajnog neplaćanja računa za vodu, a koji je eskalirao isključenjem vode kompletnoj Luci i utuženjem u Privrednom sudu, po svemu sudeći, dobio epilog.

Direktor Vodovoda Gojko Šušter rekao je juče da će u novonastaloj situaciji prvi potez tog preduzeća biti povlačenje tužbe protiv Luke pred Privrednim sudom, nakon čega slijedi isplata duga prema dogovorenoj dinamici.

U menadžmentu Luke Bar naveli su da se sva potrošena voda unutar lučkog kruga, u okviru kojeg posluju dva AD i tri DOO koji su nastali iz nekada jedinstvene kompanije, fakturiše na račun AD Luka Bar, takozvane „male luke“.

“Pri tome, ostali potrošači ne participiraju u isplati ceha, ne samo za vodu, već i za struju i za fiksnu telefoniju“, naveli su u Luci Bar.

Bonus video: