Srbija: Bronza za slalom Milisava Vukovića sa Žabljaka

U klubu nema trenera. Jednu opremu, koju su mi kupili roditelji, koristim i za pripreme, ako se to tako može nazvati, i za takmičenje...
53 pregleda 0 komentar(a)
Milisav Vuković, Foto: Privatna arhiva
Milisav Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.03.2011. 14:26h

Učenik žabljačke Gimnazije Milisav Vuković nedavno je na otvorenom prvenstvu Srbije u skijanju postigao zapažene rezultate. U konkurenciji kadeta, šesnaestogodišnji član PSD "Durmitor" završio je na 3. mjestu u slalomu, dok je zbog peha tokom vožnje veleslalomsku trku završio kao četvrti.

"Otišao sam na Kopaonik bez imalo kvalitetnih priprema. Tamo, na samom takmičenju doživio sam prvi kontakt sa takmičarskom stazom i kapijama. Sve prethodno se svodilo na slobodno skijanje na Savinom kuku tokom zimskog raspusta.

U klubu nema trenera. Jednu opremu, koju su mi kupili roditelji, koristim i za pripreme, ako se to tako može nazvati, i za takmičenje. Nijednog centa od kluba nijesam dobio za ovaj nastup, ali su mi to omogućili porodični i lični prijatelji.

Nijesu mi dozvolili da putujem sam, već mi je pomoć na Kopaoniku pružao žabljačanin Danilo Grbović", priča skromno Vuković i dodaje da ni od Skijaškog saveza Crne Gore nije bilo nikakve pomoći.

Njegov uspjeh je obradovao mještane Žabljaka jer je nakon gotovo dvije decenije u ovu sredinu i klub, nekad među najboljim u socijalističkoj Jugoslaviji, stiglo skijaško odličje.

Milisav nikoga nije iznenadio jer je i ranijih godina postizao zapažene rezultate, ali u Crnoj Gori. Ipak, Milisav je pozitivno iznenađenje kada je u pitanju njegov klub koji se sa vrha ljestvice uspješnih strmoglavio na dno bez izgleda u brz oporavak.

Bonus video: