Performans za početak Fešte kamelija

Performans, rađen prema legendi o kapetanu koji je donio cvijet kamelije sa Dalekog istoka u Boku Kotorsku i poklonio ga svojoj supruzi kao dokaz da ljubav nije prestala
0 komentar(a)
Kotor Bedem, Foto: Arhiva Vijesti
Kotor Bedem, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.03.2011. 11:46h

Umjetničko-modni performans "Korakom stotinu godina", u organizaciji šoping centra "Kamelija" i NVO "Kamelija", biće održan u petak u 18.30 časova.

Tim neobičnim performansom ujedno počinje tradicionalna manifestacija "Fešta kamelija".

Modna priča počinje dramskim performansom, rađenim prema legendi o kapetanu koji je donio cvijet kamelije, simbol ljubavi i radosti, sa Dalekog istoka (Japan) u Boku Kotorsku i poklonio ga svojoj supruzi kao dokaz da, iako su bili dugo razdvojeni, ljubav nije prestala.

Nakon toga, u okviru specijalnog programa, posjetioci će imati priliku da vide modele frizura i šminke u stilu 20-ih, 60-ih, 70-ih, 80-ih godina prošlog vijeka, kao i aktuelne svjetske trendove.

Kroz „Vremeplov“, svoj rad će predstaviti “Hair studio Cut Cut” iz Kotora, a kompletan performans biće ispraćen muzikom i plesom karakterističnim za svaku epohu.

Nakon toga, posjetioci će pogledati modele sa profesionalnom šminkom, rad make up by “Dali” iz Kotora, a potom slijedi nagradna igra za posjetioce.

U nastavku programa biće prikazana revija vjenčanica salona „Pepeljuga“, koji će predstaviti čuveni španski brend „La Sposa“ dok će se za frizuru i šminku modela pobrinuti frizerski studio “Miloš” iz Kotora.

Frizure koje će biti prikazane u okviru revije vjenčanica su iz modnog kataloga 2012. i po prvi put biće urađene specijalno za tu priliku. Za cvjetne aranžmane koji će pratiti priču pobrinuće se cvjećara “Flora” iz Kotora.

Voditelj programa je Dolores Fabijan, dok će uvodnu riječ imati Romeo Mihović, predstavnik NVO „Kamelija”.

Bonus video: