Šteta na imanjima u Golubovcima i Tuzima 682. 767 eura

Građani su, kako je kazao, podnijeli 201 zahtjev za procjenu štete, od kojih su obrađena 178, a odbijena 23 zahtjeva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2011. 16:41h

Komisija za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda Glavnog grada je nakon obilaska domaćinstava sa područja gradskih opština Golubovci i Tuzi, koji su podnijeli zahtjeve za procjenu štete na poljoprivrednim dobrima, usjevima i zasadima, procijenila štetu na iznos od 682. 767 eura.

U GO Golubovci je, prema riječima predsjednika Komisije Miomira M. Mugoše, na osnovu obrađenih zahtjeva utvrđena šteta u iznosu od 544.257 eura.

"Komisiji je podnijet 421 zahtjev za procjenu štete, od čega je obrađeno 327, dok su 94 zahtjeva odbijena kao neosnovana", rekao je Mugoša.

On je kazao da je šteta u gradskoj opštini Tuzi utvrđena na iznos od 138. 510 eura.

Žitelji Zete su nakon decembarskih poplava bili ogorčeni državnom procjenom štete i iznosima koje su dobili kao obeštećenje.

Građani su, kako je kazao Mugoša, podnijeli 201 zahtjev za procjenu štete, od kojih su obrađena 178, a odbijena 23 zahtjeva.

U postupku obrade podnijetih zahtjeva, pored članova Komisije, učestvovali su predstavnici GO Golubovci i predstavnici mjesnih zajednica iz svih sela iz kojih su dostavljeni zahtjevi za procjenu štete.

"Nakon izvršene procjene Komisija će danas sve obrađene zahtjeve sa procijenjenom štetom proslijediti Vladinoj komisiji za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda na dalji postupak i odlučivanje", kazao je Mugoša.

On je istakao da će se sredstva iz kojih će se omogućiti pomoć za naknadu štete obezbijediti kroz mjere podrške poljoprivrednoj proizvodnji, koje će se sprovoditi sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Sekretarijatom za razvoj preduzetništva Glavnog grada, kroz subvencije i povoljne kreditne linije.

Mugoša je podsjetio da je ukupno procijenjena šteta uzrokovana prošlogodišnjim elementarnim nepogodama ,koja je zadesila područje gradskih opština Golubovci i Tuzi, procijenjena na 2. 136.417 eura.

Galerija

Bonus video: