Do septembra 700 metara kanalizacione mreže na Modroj ploči

Dogovoreno je i da Opština od Ministarstva prosvjete traži da joj se u nadelžnost vrati sada neupotrebljiva školska zgrada Srbini
90 pregleda 0 komentar(a)
Školska zgrada u Srbini, Foto: Slavica Kosić
Školska zgrada u Srbini, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.03.2018. 11:43h

Naselje Modra ploča u zaleđu Herceg Novog do sptembra bi trebalo da dobije novih 700 metara kanalizacione mreže, dogovoreno je tokom posjete potpredsjednika Miloša Konjevića i saradnika Srbini, gdje su sa mještanima razgovarali o problemima tog naselja.

“Investitor Nikola Radović, koji na Modroj ploči gradi stambeni objekat, do septembra će izgraditi i 700 metara kanalizacione mreže, u vidu kompenzacije za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a nakon ljetnjeg perioda i preostalih 1,3 kilometra kroz model privatno-javnog partnerstva”, saopšteno je iz lokalne uprave nakon što je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević obišao to naselje.

Konjević je sa saradnicima posjetio i prostorije Mjesne zajednice Srbina, koje se nalaze u io lošem stanju, te je dogovoreno da će Opština pomoći pri iznalaženju rješenja za adaptaciju drugog prostora koji će koristiti ta mjesna zajednica.

Dogovoreno je i da Opština od Ministarstva prosvjete traži da joj se u nadelžnost vrati sada neupotrebljiva školska zgrada Srbini zadužbina Bošković-Đurović-Laketić.

Bonus video: