STOPIRANI RADOVI

Prekinuta rekonstrukcija puta Tuzi - Božaj

Magistralni put Tuzi-Božaj, dužine 8,8 kilometara, povezuje Crnu Goru sa susjednom Albanijom i predstavlja važnu „arteriju“ u drumskom saobraćaju.
117 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gegaj, Foto: Arhiva Vijesti
Nikola Gegaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.02.2011. 17:55h

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Tuzi – Božaj, započeti početkom februara, trenutno su prekinuti i nastaviće se kad budu potpisani ugovori o eksproprijaciji zemljišta sa jedanaest porodica sa tog područja.

Predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola Gegaj kazao je „Vijestima“da su već počeli razgovore sa vlasnicima parcela preko kojih će postojeći put biti proširen, te da uskoro očekuje i formalno zaključivanje sporazuma između Direkcije za imovinu i vlasnika privatnog zemljišta.

"U toku je i priprema elaborata za još tri kilometra dionice, koju će Direkcija za saobraćaj Crne Gore, nadamo se, uraditi u najkraćem mogućem roku, te na taj način stvoriti uslove za dalju realizaciju i završetak radova na ovom putnom pravcu" rekao je „Vijestima“ Gegaj.

Kako je predviđeno ugovorom o izvođenju radova, potpisanom krajem prošle godine, radove izvodi preduzeće „Tehnoput“ iz Podgorice, a ugovorena cijena je 1,8 miliona eura. Rok za završetak radova je šest mjeseci.

"Osim redovne komunikacije sa Direkcijom za saobraćaj, na naš zahtjev imao sam sastanak i sa građanima sa tog područja, na kome smo razgovarali o načinu i modelu ekspoprijacije, koja će se realizovati u narednim danima u saradnji sa Direkcijom.

Projektom je predviđeno ispravljanje svih kritičnih tačaka i krivina, kao i proširenje puta, te će to biti jedna moderna i kvalitetna saobraćajnica" kazao je Gegaj.

On je istakao da magistralni put Tuzi-Božaj, dužine 8,8 kilometara, povezuje Crnu Goru sa susjednom Albanijom i predstavlja važnu „arteriju“ u drumskom saobraćaju.