Djeci Žabljaka, Šavnika i Plužina poklonili ski opremu

U sklopu projekta "Turizam zasnovan na prirodnoj baštini", koji partnerski realizuju Norveška šumarska grupa i naše ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Žabljačanima, uglavnom djeci, je podijeljena skijaška oprema.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 15:04h

U sklopu projekta"Turizam zasnovan na prirodnoj baštini", koji partnerski realizuju Norveška šumarska grupa (NFG) i naše ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zainteresovanim Žabljačanima, uglavnom djeci, je podijeljena skijaška oprema.

Jedan dio prispjelog kontigenta, poklon je članova ski kluba iz norvrškog grada Lilehamera dok je preostali dio opreme dar proizvođača ski opreme "Medšuz" i "Sviks" i podijeljen je mališanima iz Šavnika i Plužina.

Protokol o primopredaji potpisali su predstavnik NFG Ojsten Azaren i gradonačelnik Žabljaka Isailo Šljivančanin a oprema je data na upravljanje skijaškom klubu "Soa" iz Žabljaka. Na poklonu su se zahvalili glavni administrator Opštine Milika Ostojić i predsjednik SK «Soa» Milan Anđelić.

Organizovaće Henrik Angel ski festival

"Ovo je jedan od koraka kojim se promoviše nordijsko skijanje i obnavlja tradicija organizovanja skijaških takmičenja na Žabljaku. Prema planu, poslednje nedjelje marta ove godine, organizovaće se "Henrik Angel ski festival (HASF)", sjećanje na Norvežanina koji je donio prve skije u Crnu Goru.

Lokalni organizacioni komitet sastao se sa predstavnicima Norveške šumarske grupe i još jednom prošli kroz detalje akcionog plana festivala", navodi se u saopštenju za medije.

Svečanosti su pored zvaničnika Žabljaka i Šavnika prisustvovali i pomoćnici u ministarstvima poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede i turizma i održivog razvoja Milosav Anđelić i Zoran Duletić.

U timu Norveške šumarske grupe bila je Brit Pettersen, olimpijska pobjednica u ski trčanju na igrama u Sarajevu. Među okupljeni bilo je više nekadašnjih ski trkača sa Žabljaka koji su postizali zapažene rezultate braneći boje SFR Jugoslavije.

Rezultati koje su postizali doprinosili su da se i njihov klub PSD «Durmitor» nađe u samom vrhu skijaškog sporta. Danas taj klub, čiji je osnivač SO Žabljak, predstavlja mrtvo slovo na papiru.

Galerija

Bonus video: