Ćetković kroz lične ispovijesti i projekte nudi alternativu: Sportom i radom protiv poroka

Ćetković kaže da planira i brojne akcije sa mladima koje će ih usmjeriti prema zdravom životu, sportu i aktivnom učešću u kreiranju svakodnevice
50 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Ćetković, Foto: Dragana Šćepanović
Nebojša Ćetković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.03.2018. 15:30h

Organizacija “Novi početak” postoji manje od godinu, a osnivač Nebojša Ćetković već je uspio da Kolašincima pokaže kako izgleda iskren i odlučan aktivizam.

Uporedo sa ličnom borbom protiv bolesti zavisnosti, on je mladima, kroz lične i emotivne ispovijesti i različite projekte, ponudio alternativu za alkohol, dim cigarete i narkotike.

Kaže da planira i brojne akcije sa mladima koje će ih usmjeriti prema zdravom životu, sportu i aktivnom učešću u kreiranju svakodnevice.

“Planirao sam da, u saradnji sa srednjoškolcima i NVO “Natura”, u aprilu dovedemo u red zidove Spomen-doma. To je jedan od pokušaja da navedemo neku ozbiljnu organizaciju da obnovi taj objekat. Radimo projekat za trim i atletsku stazu koji ćemo predati Ministarstvu sporta. Planirano je da staze budu na Lugu, a sve u namjeri da pokušamo da Kolašin dobije organizaciju MOSI igara naredne godine”.

Ističe da će sarađivati i sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i da je uvjeren da u kolašinskoj osnovnoj školi “postoji mnogo budućih olimpijaca”. Upozorava, međutim, da se više od 70 odsto djece ne bavi nikakvim sportom.

“Pokušaću i, nadam se, i uspjeti da ih uvedem u sport kroz kraljicu sportova - atletiku. Za maj je planirano da organizujemo veliki kros za osnovce, trurnir u malom fudbalu i ‘Veliku trku zadovoljstva’ za starije Kolašince. Želim da dokažem da je među našom djecom i mnogo budućih olimpijaca i neotkrivenih talenata”.

Ističe podršku Odjeljenja bezbjednosti, dijela školskih ustanova i NVO sektora i pojedninaca iz lokalne uprav. Iz srednje škole ga, kaže, još nijesu zvali.

“Novi početak ”, biće i utočište za sve one koji žele da izađu iz čeljusti zavisnosti i podrška onima koji traže zaposlenje i svoje mjesto u društvu.

Priča da je lično ozdravljenje počeo uz pomoć prijatelja u Švedskoj. Mjesece uspješne borbe protiv bolesti zavisnosti mjeri učešćem na velikim maratonima. Učestvovao je na Beogradskom i maratonu u Amsterdamu. Priča da planira da trči maratone u Čikagu, Bostonu, Tokiju, Londonu...

Bonus video: