Nikšićki studenti danima bez grijanja, rade u sibirskim uslovima

Čitave prošle sedmice nije bilo grijanja, a ne dešava se prvi put, jer je problema bilo i u decembru.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2011. 14:04h

Na Filozofskom fakultetu i u studentskom domu u Nikšiću prošle sedmice nije bilo grijanja, rekli su "Vijestima" studenti koji tvrde da je problema sa grijanjem bilo i u decembru.

„Poslije novogodišnjih i božićnih praznika, Filozofski fakultet je počeo rad u nenormalnim uslovima. Neophodnih uslova za rad nije bilo, ali to nije smetalo profesorima da održe ispite.

Protekle sedmice nije bilo grijanja, a veliki broj studenata mi se žalio da je gotovo nemoguće boraviti na fakultetu. Da stanje bude još gore, oskudicu toplote osjetili su i stanari studentskog doma“, kazao je „Vijestima“ studentski povjerenik na Filozofskom fakultetu Boban Batrićević.

On kaže da mu “nije jasno zašto se uprava nije pozabavila problemom, jer je i u decembru grijanja bilo samo od osam do deset, nakon čega je isključivano”.

„Zar studenti, koji plaćaju velike školarine, moraju da žive i uče u sibirskim uslovima? Veliki je broj prehlađenih, što može da se podvede pod almarmatno stanje u vrijeme kada grip hara", rekao je Batrićević.

"Uz to, stanari studentskog doma nemaju ljekara. Juče sam tamo bio i vidio da se neki studenti, vjerovali ili ne, griju pomoću fenova. Zvuči bizarno, ali je istinito. Da li uprava fakulteta želi da, kao Rusija, zatvori dovod goriva i sprijači grijanje, ili je u pitanju nešto drugo? Po priči starijih profesora, grijanja je bilo za vrijeme sankcija, ali ga sada nema“.

„Vijesti“ su u više navrata pokušale da kontaktiraju upravnika studentskog i đačkog doma, ali se nakon svakog telefonskog poziva uključivala telefonska sekretarica.

Samo dan bez grijanja

Bez grijanja bili samo dan Dekan fakulteta, prof. dr Blagoje Cerović, kazao je da nije tačno da na Fakultetu prošle sedmice nije bilo grijanja i da je u decembru ono bilo ograničeno, već da je problem trajao samo jedan dan, nakon čega je otklonjen i fakultet ponovo zagrijan.

Njemu nije jasno, kako je kazao, zašto se studenti nijesu obratili upravi fakulteta i doma ukoliko problem sa grijanjem postoji, već medijima.

Bonus video: