Rusi unajme detektive prije kupovine u Crnoj Gori

Nijesu samo ljubomorne žene spremne da plate da bi detektivi za njih uhodili muževe, već se i crnogorski biznismeni odlučuju da traže stručnu pomoć kako bi uhodili poslovnu konkurenciju
282 pregleda 0 komentar(a)
ng -DETEKTIVI_3, Foto: S.PRELEVIĆ
ng -DETEKTIVI_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

U američkim filmovima posebno je popularna tematika sa privatnim detektivima koji provjeravaju sve i svašta, ali istražuju čak i poslove najozloglašenijih bandi.

Međutim, prva pomisao na privatnog detektiva je svakako jurnjava i fotografisanje nevjernih supružnika.

Upravo bračna nevjera je jedan od problema zbog kojih se Crnogorci javljaju detektivu i vlasniku prve licencirane detektivske agencije “A&S” Vladanu Pavićeviću.

“Da, često nam u agenciju dolaze supruge ili muževi, koji sumnjaju da ih bračni drugovi varaju. Nema starosne granice među klijentima, koji žele da provjere kretanje i ponašanje svojih partnera”, priča Pavićević.

Poslovna špijunaža

Nijesu samo ljubomorne žene spremne da plate da bi detektivi za njih uhodili muževe, već se i crnogorski biznismeni odlučuju da traže stručnu pomoć kako bi uhodili poslovnu konkurenciju ili pokušali da osujete njihove biznis planove i poteze.

Biznismeni iz Crne Gore i inostranstva detektive angažuju za bezbjednosnu ličnu procjenu, ali i zaštitu njihove imovine i novca koji ulažu u nekretnine...

Spasavaju djevojke iz kandži prostitucije

Oglasi vidovnjaka i gatara sa natprirodnom moći da proriču sudbinu unesrećenima, nekad mogu biti mamac za mlade djevojke, koje dožive razočarenje u ljubav ili familiju. Na taj način, tvrdi Pavićević, u Budvi je tipovana jedna 16-godišnjakinja, koja je nestala u septembru.

Međutim, ona je imala sreću da na vrijeme bude nađena i ne završi kao „bijelo roblje“, negdje u Albaniji.

Rusi su u proteklih 5-6 godina napravili pravu malu invaziju na Crnogorsko primorje, gdje su pokupovali luksuzne komplekse uz obalu, zgrade, stanove, kuće. Nerijetko se sada u aferama otkriva da su mnogi od njih prevareni, tako da oni koji žele da svoj novac investiraju u Crnoj Gori prvo pitaju detektive i advokate, pa onda krenu u takav poslovni poduhvat.

„Porodica je prijavila njen nestanak i duže od mjesec dana ništa o njoj nijesu znali. Ubrzo se javila nekim prijateljima preko popularnog Facebooka, a poslije mjesec dana i porodici. Vodeći se tim tragom, ja i moji saradnici smo za pet dana uspjeli da je lociramo u Podgorici. Saznali smo da je riječ o klasičnoj trgovini ljudima i da je dva puta prodavana na teritoriji glavnog grada, te da joj se spremala i treća prodaja u Albaniji“, priča ovaj podgorički detektiv, objašnjavajući da je prvi put prodata za 3.500 eura.

Kada su trafikanti shvatili da su otkriveni, da bi izbjegli krivičnu odgovornost, djevojku su predali jednoj starijoj Romkinji, koja je potom dovela u policiju.

Bonus video: