Radojević: Nisam tražio enormno više od ponuđene sume

On je, dodaje, tražio da mu se plati odšteta za šumu, po istoj cijeni po kojoj su platili na 150 metara kvardatnih koje su ekspropriisali, "što znači da su već priznali i isplatili tu cijenu"
2635 pregleda 4 komentar(a)
Radojević, Foto: Svetlana Mandić
Radojević, Foto: Svetlana Mandić

Mirko Radojević stanovnik Brezne demantovao je, kako navodi, sramnu i lažnu izjavu Crnogorskog elektroprenosnog sistema, da je za naknadu štete koju su nezakonito, vršeći krivično djelo, načinili na njevogoj privatnoj svojini, tražio "enormno više od ponuđenje sume.

"Apsolutno je netačna i sramna tvrdnja odgovornih iz CGES-a da sam, kako kažu, tražio enormno veću sumu od ponuđenih 27.000 eura za ogromnu štetu koju su načinili na mom imanju. CGES je ekspropriiao 150m2 mog zemljišta a do temelja pregazio i uništio 6.000m2, bez apsolutno ikakvog pravnog osnova, čineći evidentno krvično djelo uništavanja tuđe imovine, za šta nisu snoslili odgovornost. To je moja đedovina, koju je moj predak zaradio u američkim rudnicima, jedina parcela pod šumom koju sam imao, a koju je CGES brutalno sravnio sa zemljom", navodi Radojević.

On je, dodaje, tražio da mu se plati odšteta za šumu, po istoj cijeni po kojoj su platili na 150 metara kvardatnih koje su ekspropriisali, "što znači da su već priznali i isplatili tu cijenu".

"Umjesto toga, oni meni nude sedam puta manju cijenu, od one koju se već isplatili na površini od 150 kvadratnih metara koju su ekspropriisali. Ista parcela, ista šuma. Njihovo obrazloženje je da neće da plate istu cijenu odštete, jer je površina veća. Dakle, CGES je, nasilno i nezakonito upao na moju imovinu, pregazio moje imanje od 6.000 metara kvadratnih bez apsolutno ikakvog pravnog osnova, i sada mi nude odštetu sedam puta manju od one koju su platili za ekspropriisano parče od 150 kvadratnih metara. Razlika je, za informaciju javnosti, u 10.000 eura, koje državna kompanija CGES ne želi da plati za totalno uništenje moje imovine", saopštio je Radojević.

I ne samo to, uz pomoć institucija, policije, sudova, koji izvršavaju njihove naloge, nastavljaju sa brutalnim nasiljem, otimanjem i uništavanjem moje privatne svojine, kaže Radojević.

Bonus video: