Finansijski plan Sportske dvorane Tivat prošao sve instance, a cifre se ne slažu

Iako se ova greška u obračunu koja je rezultirala iskazivanjem skoro 20 odsto većih sopstvenih prihoda od stvarnih lako uočava, Petkovićev Finansijski plan glatko je početkom decembra prošao sjednicu Savjeta JU kojim predsjedava Dejan Krunić (DPS)
2179 pregleda 1 komentar(a)
Sportska dvorana u Tivtu (arhiva)
Sportska dvorana u Tivtu (arhiva)
Ažurirano: 27.02.2019. 11:16h

Finansijski plan JU Sportska dvorana Tivat, bez problema je prošao tri nivoa izjašnjavanja i kontrole u lancu lokalne uprave i dobio je „zeleno svjetlo“ odbornika u Skupštini, iako se cifre u njemu ne slažu.

SO Tivat, glasovima odbornika vladajuće koalicije DPS-SD-HGI, i bez rasprave jer su gotovo svi opozicioni odbornici bili napustili maratonsko zasjedanje, usvojila je Plan i program rada sa finansijskim planom JU, koji je kandidovao izvršni direktor Dalibor Petković (SD). To je učinjeno uprkos tome što se očekivani prihodi navedeni u Finansijskom planu od ukupno 184.640 eura, za 10 hiljada eura razlikuju od stvarnih. Petković je naime, u sopstvene prihodne Sportske dvorane za ovu godinu, naveo da se od priprema i utakmica sportskih ekipa očekuje prihod od 15.000 eura, od rekreacije građana 12.000, a od zakupa prostora 20.000 eura, i onda je sve to netačno sabrao kao ukupne sopstvene prihode od 57.000, iako je zapravo zbir svih tih prihoda 47.000 eura.đ

Iako se ova greška u obračunu koja je rezultirala iskazivanjem skoro 20 odsto većih sopstvenih prihoda od stvarnih lako uočava, Petkovićev Finansijski plan glatko je početkom decembra prošao sjednicu Savjeta JU kojim predsjedava Dejan Krunić (DPS). Plan bez problema prolazi i Sekretarijat za sport, mlade i socijalna pitanja kojim rukovodi Darka Ognjanović, a onda i skupštinske komisije koje razmatraju materijale kandidovane za plenum. Finansijski plan sporstke dvorane došao je 21. decembra na plenum.

Iz Opštine ni nakon dvadeset dana nisu na zahtjev „Vijesti“ da objasne kako je moguće da se tako nešto desi, i da li glatki prolazak netačno sabranih iznosa kroz sve nivoe kontrole i odlučivanja u lokalnoj upravi, dokazuje opštu neodgovornost i nesposobnost upravljačkih kadrova i odbornika vladajuće koalicije prema poslovanju ustanove koja se dominantno finansira iz budžeta. Administracija gradonačelnika Siniše Kusovca (DPS), oćutala je i pitanja kako je moguće da kroz sve „institucije sistema“ od Savjeta JU, preko nadležnog Sekretarijata i skupštinskih komisija prođe Finansijski plan koji predviđa za hiljadu eura veće rashode, od ukupno planiranih prihoda, bez ikakvog objašnjenja i iz čega će se i kako pokriti ta razlika. Nije odgovoreno ni zašto se u Finansijskom planu za ovu godinu uvodi novi trošak od 6.100 eura na ime „komisija i savjeta“, kada takve stavke nije bilo u Finansijskom planu za prošlu godinu.

Bonus video: