Purišić u radnoj posjeti Herceg Novom

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, delegacija Ministarstva rada i socijalnog staranja obišla je i prostorije Dnevnog cetntra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Centra za socijalni rad
349 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Slavica Kosić
Sa sastanka, Foto: Slavica Kosić

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima bio je danasu radnoj posjeti Opštini Herceg Novi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao je o mogućnostima saradnje i poboljšanja statusa socijalno ugroženih kategorija stanovništva, što predstavlja zajednički interes države i lokalnih samouprava.

Razgovarano je o projektu Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i zbrinjavanju osoba starijim od 27 godina, mogućnosti izgradnje stambenih objekata za penzionere, kao i o modalitetima rješenja i pomoći za bivše radnike privatizovanih preduzeća, što predstavlja problem po pitanju vlasništva zemlje i korisnika „privremenog“ smještaja na parcelama koje imaju nove vlasnike.

Kemal Purišić i Stevan KatićPurišić i Katić

Iz Ministarstvo rada i socijalnog staranja saopštili su da su spremni da u saradnji sa Fondom PIO i lokalnom samoupravom pomognu realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja penzionera. Takođe, Ministarstvo će u saradnji sa organizacijama UNICEF i UNDP pomoći u opremanju novih prostorija Dnevnog centra, koji bi trebalo da bude izgrađen do kraja ove godine u Sutorini.

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, delegacija Ministarstva rada i socijalnog staranja obišla je i prostorije Dnevnog cetntra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Centra za socijalni rad.

Bonus video: