URA Tivat traži odgovornost za požar na improvizovanoj deponiji

Požar je izbio u ponedjeljak oko podne, a gorele su većinom stare automobilske gume, plastika i sličan otpad koji se teško gasi
557 pregleda 0 komentar(a)
Sa gašenja požara, Foto: Dragan Redžo
Sa gašenja požara, Foto: Dragan Redžo

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Tivat zatražio je da se utvrdi odgovornost zaveliki požar koji se u ponedjeljak desio na dijelu bivšeg poljoprivrednog dobra Montepranzo-Bokaprodukt u Mrčevcu, u blizini aerodroma Tivat.

Na ovoj lokaciji nalazi se tehnička baza Komunalnog preduzeća Tivat koje je ovdje formiralo i neformalnu privremenu deponuju za selektovanje sekundarnih sirovina.

Požar je, iz za sada zvanično još neutvrđenih razloga, u ponedjeljak oko podne izbio na ovoj deponiji a gorele su većinom stare automobilske gume, plastika i sličan otpad koji se teško gasi, pa se gusti dim sa ovog mjesta i daans dizao iznad Tivta.

Prema nezvaničnim saznanjima, na licu mjesta danas je bio ekološki inspektor, MUP-ovi inspektori za zaštitu od požara i havarija, kao i nadležni tužilac iz ODT Kotor, a koji su utvrđivali činjenice u vezi sa izbijanjem požara i eventualnom odgovornošću

"Pomenuta lokacija je data na korišćenje JKP Tivat koje je napravilo nelegalnu deponiju smeća, automobilskih guma i drugog odpadnog materijala. Veliki požar je prijetio da zahvati okolni prostor pod šumom i obližnji aerodrom, a i životi vatrogasaca su bili pod rizikom od opasne intervencije. Gusti crni dim sa opasnim gasovima najverovatnije od zapaljene deponije guma se širio po okolnim naseljima", saopštili su iz tivatskog odbora GP URA.

Dodaju da je za požar odgovorna "nemarna i nebrižna lokalna vlast u Tivtu koju čine DPS,SD i HGI, a koji kontinuirano uništavaju ovaj grad".

Bonus video: