Senat vratio Ekonomski na "popravni": Bez odluke o magistarskom radu Bečića

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", senatori su se saglasili da je najbolje da se tročlanoj inostranoj, ekspertskoj komisiji vrati nalaz koji je Rektoratu UCG nedavno proslijeđen
3553 pregleda 4 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: UCG
Univerzitet Crne Gore, Foto: UCG
Ažurirano: 21.03.2019. 14:53h

Senat Univerziteta Crne Gore na današnjoj sjednici nije odlučivao o tome da li je magistarski rad lidera Demokrata, Alekse Bečića, plagijat ili nije.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", senatori su se saglasili da je najbolje da se tročlanoj inostranoj, ekspertskoj komisiji vrati nalaz koji je Rektoratu UCG nedavno proslijeđen.

"I to zbog toga što komisija nije dala konačan zaključak da li se radi o plagijatu ili ne, odnosno konačno mišljenje, ali i zbog toga što su izvještaj o kontroli Bečićevog rada potpisala dva od tri člana komisije", kazao je izvor "Vijesti" iz Senata.

Prihvaćen je izvještaj inostrane komisije koju je formirao Pravni fakultet, prema kojem direktor Uprave policije Veselin Veljović nije plagirao svoj magistarski rad.

"Senat je razmatrao izvještaje komisija za stručnu provjeru autentičnosti magistarskih teza kandidata Alekse Bečića i Veselina Veljovića. Izvještaj komisije koju je formiralo Vijeće Ekonomskog fakulteta za provjeru autentičnosti magistarskog rada Alekse Bečića Senat je jednoglasnom odlukom vratio Ekonomskom fakultetu na dopunu zbog nepotpunosti. Senat je jednoglasnom odlukom usvojio Izvještaj komisije koju je formiralo Vijeće Pravnog fakulteta za provjeru autentičnosti magistarskog rada Veselina Veljovića", saopšteno je iz Rekotrata nakon sjednice.

Bonus video: