"NA SLOBODI VEĆI DIO GRUPE KOJA MI PRIJETI"

Tomkić: Ne osjećam se bezbjedno u Beranama, reakcija policije zakasnila

Pomoćnik direktora Uprave Policije Nikola Janjušević kazao je u emisiji na Javnom servisu RTCG da istraga u slučaju napada na Tomikća ide u više pravaca
5809 pregleda 22 komentar(a)
Tomkić ispred radnje koja mu je u Beranama zapaljena, Foto: HGI
Tomkić ispred radnje koja mu je u Beranama zapaljena, Foto: HGI
Ažurirano: 01.04.2019. 21:41h

Beranac Igor Tomkić i danas je poručio da se u tom gradu još ne osjeća bezbjedno, kao i da je zakasnila reakcija policije u slučaju napada na njega i njegovu imovinu.

Kako je rekao, uhapšene su tri osobe ali smatra da je ta reakcija zakasnila i da je mogla mnogo ranije da se desi.

"Hapšenjem te tri osobe slučaj je samo pokrenut sa mrtve tačke. Na slobodi je veća polovina grupe koja može još veće probleme da mi pravi. Ja se ne osjećam sigurno", kazao je Tomkić za emisiju Argumenti, Televizije Crne Gore.

On je naveo da je policija kasno reagovala i da su uhapšeni samo neki koji su ga napadali.

"Vrijeđan sam na nacionalnoj osnovi mnogo puta, to sam prijavljivao policiji, postoje zapisnici o tome, smatram da je to jedan od glavnih razloga, pored demoliranja i reketiranja, to je bio jedan od bitnih motiva da mi se sve to desi", naveo je Tomkić.

On je rekao da ni u težim vremenima, nije imao takve probleme u rodnim Beranama.

"Ovo se meni dešava posljednje dvije godine u naselju Dolac. Grupa huligana iz tog naselja meni pravi probleme", kazao je Tomkić i dodao da još nije bezbjedan u Beranama i da razmišlja da napusti rodni grad.

"Dok ne vidim rješavanje slučaja, ja i dalje razmišljam odlasku," poručio je Tomkić.

Pomoćnik direktora Uprave Policije Nikola Janjušević kazao je u emisiji da istraga u slučaju napada na Tomikća ide u više pravaca.

Iako je Tomkić pominjao otkrivanje nalogodavaca, Janušević kaže da u ovom trenutku policija nema saznanja da u ovom slučaju ima nalogodavaca.

“Crnogorska policija je ozbiljna organizacija i ovaj slučaj ćemo sigurno istražiti do kraja”, zaključio je Janjušević.