HN: Turistički privrednici najviše zamjerki imaju zbog odluke o uklanjanju privremenih objekata

435 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Herceg Novog, Foto: Slavica Kosić
Detalj iz Herceg Novog, Foto: Slavica Kosić

Predstavnici turističkih i ugostiteljskih preduzeća najviše primjedbi imaju na čistoću grada i rivjere i na odluku o uklanjanju privremenih objekata iz zone morskog dobra, saopštili su na današnjem sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave i preduzeća čiji je osnivač Opština.

“Ušli smo u april, nisu izdati ni ugovori, nisu bili ni tenderi za zakup privremenih objekata, a uz nove procedure, zakupci i privrednici neće moći početi raditi prije juna. Zato će Opština i Kabinet predsjednika poslati dopise Ministarstvu održivog razvoja i turizma i JP Morsko dobro kako bi iznašli adekvatno rješenje”, kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

“Napravili smo kompletne pripreme da spremno dočekamo ovu turističku sezonu i odgovorićemo svim izazovima. Radna snaga, koja je evidentan problem cijelog regiona, a ne samo Herceg Novog, je nešto što smo u ovom momentu uspjeli da regulišemo, tako da ćemo i u tom segmentu biti zadovoljni. Spremni smo i tehnički, tu neće biti problema. Ovih dana ćemo završiti nabavku još jednog velikog kamiona za pretovar otpada na Tisovim gredama i time više neće biti nikakvih zastoja u odvoženju otpada, kazao je direktor preduzeća Čistoća, Vladimir Arsić.

Nekim ugostiteljima su stigli veći računi za čistoću, što je rezultat novog cjenovnika, usvojenog u avgustu prošle godine, koji nije bio odmah primjenjen kako bi se izašlo u susret turističkoj privredi.

Sastanku sa ugostiteljima i turističkom privredom prisustvovali su i sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzana Memarović, sekretarka za prostorno planiranje i izgradnju Marina Sekulić i direktor Turističke organizacije Herceg Novi Pavle Obradović.

Bonus video: