Kajević: Aktivisti pokreta "Odupri se-97000" onemogućili slobodu kretanja

1295 pregleda 10 komentar(a)
Sa jučerašnjeg performansa pokreta pokreta "Odupri se-97000", Foto: Savo Prelević
Sa jučerašnjeg performansa pokreta pokreta "Odupri se-97000", Foto: Savo Prelević

Aktivisti pokreta "Odupri se-97000" su jučerašnjim aktivnostima ugrozili ustavna prava građana Crne Gore, ocijenjeno je iz Reprezentativnog granskog sindikata energetike i Sindikalne organizacije Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Predsjednik tih sindikalnih organizacija, Bešir Kajević, kazao je da najoštrije osuđuju protivzakonite aktivnosti pokreta "Odupri se-97000", koje su u srijedu ispoljene protiv zaposlenih CEDIS-a Podgorica.

"Posebno osuđujemo što su jučerašnjim aktivnostima i blokadom jedinog ulaza onemogućili slobodu kretanja, odnosno ulaska i izlaska zaposlenih i potrošača, čime su ugrozili ustavna prava, slobode rada i kretanja građana Crne Gore", navodi se u saopštenju Kajevića.

Prema njegovim riječima, doveden je u pitanje i nesmetan proces rada CEDIS-a čije su djelatnosti, distribucija, odnosno isporuka električne energije potrošačima i održavanje energetskih objekata, utvrđene kao djelatnosti od opšteg interesa za društvo u cjelini.

"Proizvodnja i prodaja električne energije u nadležnosti su Elektroprivrede Crne Gore, a cjenovna politika u nadležnosti Regulatorne agencije za energetiku Crne Gore", istakao je Kajević.

On je poručio da u sindikatu očekuju da će nadležni organi preduzeti radnje i aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti "protiv aktera ovih nedjela, a sve u cilju zaštite prava i slobode zaposlenih i građana, kao i odvijanja nesmetanog procesa rada CEDIS-a".

"A samim tim i sprečavanje izazivanja opšte opasnosti zbog nemogućnosti zaposlenih da obavljaju svoje radne zadatke, posebno u slučaju potrebe iznenadnih hitnih intervencija", dodao je Kajević.

Bonus video: