Nagrade za najbolje do 1.000 eura

Pravilnik za raspodjelu novca iz Fonda predviđa i mogućnost da odlikaši, koji se nijesu pokazali na takmičenjima, mogu dobiti novčanu podršku. Boduje se uspjeh na kraju godine, diploma “Luča” i vannastavne aktivnosti (sportske, kulturne, umjetničke...)
0 komentar(a)
Podgorička gimnazija, Foto: Zoran Đurić
Podgorička gimnazija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.03.2018. 11:47h

Svi pobjednici državnog takmičenja u znaju, 68 osnovaca i srednjoškolaca, biće nagrađeni iz Fonda za talente Ministarstva prosvjete i to sa 1.000 eura za prvo, 700 za drugo i 500 za osvojeno treće mjesto.

Đaci koji do 30. septembra budu osvojili neku od nagrada na međunarodnim znanju, takođe mogu da računaju na novčanu nagradu Fonda i to 2.000 eura za prvo, 1.500 za drugo i 1.200 eura za treće mjesto.

Pravilnik za raspodjelu novca iz Fonda predviđa i mogućnost da odlikaši, koji se nijesu pokazali na takmičenjima, mogu dobiti novčanu podršku. Boduje se uspjeh na kraju godine, diploma “Luča” i vannastavne aktivnosti (sportske, kulturne, umjetničke...).

Konkurs za dodjelu novca Fonda za talente raspisuje Ministarstvo najkasnije do 30. septembra, a odluka se donosi najkasnije do 30. novembra. Rok za podnošenje žalbi je 15 dana nakon objavljivanja odluke.

Najuspješnija škola na ovogodišnjem takmičenju je bila podgorička Gimnazija “Slobodan Škerović”.

Direktorka Zoja Bojanić-Lalović kazala je “Vijestima” da su osvojili četiri prva mjesta (biologija, fizika, francuski i programiranje), zatim još jedno prvo mjesto u takmičenju iz istorije ali im je prema bodovima pripala druga nagrada. Osvojili su tri druga mjesta (biologija, francuski, njemački), još jedno drugo mjesto, treću nagradu (matematika), kao i pet trećih mjesta (biologija, hemija, engleski, italijanski i programiranje).

“Po predmetima, prikaz rezultata je još interesantniji. Predanim višemjesečnim radom, željom i uloženom energijom, naši mentori i učenici očekivano su postigli izuzetne rezultate. Dokazali su još jednom da Gimnazija talentima i kvalitetom zaslužuje epitet prestižne škole”, poručila je Lalović.

Bonus video: