U PP "Piva" spremaju se za ljetnju sezonu

U sklopu monitoringa i nadzora životinsjkog svijeta u Parku postavljeno je desetak senzor-kamera
469 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Parku prirode "Piva", Foto: PP Piva
Danas u Parku prirode "Piva", Foto: PP Piva

Kako bi što bolje i spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu zaposleni u Parku prirode (PP) "Piva" realizovali su niz aktivnosti na teritoriji parka.

"Aktivnosti se odnose na održavanje ambijentalne higijene u Parku, popravku postojećeg i izgradnju novog mobilijara, krčenje i čišćenje pješačke staze od Šćepan Polja do Čokovog vrela, nasipanje makadamskih puteva, proširenje ulaza za čamce za rafting na Brštanovici, održavanje puta od Šćepan Polja do Brštanovice, krčenje i čišćenje terena na lokaciji Soko grada", saopštili su iz PP "Piva".

U mjestu Marića česma izvršeno je čišćenje i krčenje prostora za postavljanje vidikovca, dok je u saradnji sa Opštinom Plužine realizovana akcija čišćenja gradske plaže na Rosuljama i okolnog terena od krupnijeg kamena, dok će u narednom periodu plaža biti nasuta finim šljunkom.

"Nedavno je izvršen i kompletan servis 30 'mountain' bicikala koja se nalaze u našem objektu u Crkvičkom Polju, kako bi bili u potpunosti spremni za one koji bi željeli da sa njima obiđu naše krajeve. Čim vremenske prilike to dozvole, u saradnji sa Obrazovnim centrom iz Plužina organizovaćemo akciju čišćenja putnog pravca na Pivskoj planini, kroz Borje, do Crkvičkog Polja“, istakli su iz PP "Piva".

U sklopu monitoringa i nadzora životinsjkog svijeta u Parku postavljeno je desetak senzor-kamera.

"Obzirom na velliku teritoriju koju Park zauzima, nijesmo uspjeli da realizujemo sve planirane aktivnoti, djelimično i zbog loših vremenskih uslova i velikih sniježnih nanosa koji su i dalje prisutni na pojedinim lokacijama, ali ćemo u narednom periodu nastaviti kako bi planirane aktivnosti realizovali i u što boljem i ljepšem ambijentu dočekali goste", poručili su iz Parka.

Galerija

Bonus video: