Popović digao još četiri sprata u Kumboru

Podgorička firma “Carine” koja u Kumboru gradi hotel, umjesto najavljena dva, podigla je dosad četiri sprata više
7480 pregleda 0 komentar(a)
Hotel u Kumboru, Foto: Slavica Kosić
Hotel u Kumboru, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.04.2019. 22:20h

Podgorička firma “Carine” vlasnika Čedomira Popovića koja u Kumboru gradi hotel i, umjesto najavljena dva, podigla je dosad četiri sprata više.

Informativna tabla obavezna za svako gradilište, na kojoj su stajali podaci je “nestala” kada je hotel počeo da “raste” iznad dva sprata.

Prema podacima koji su ranije stajali na tabli, koje je Popović ranije saopštio i novinarima, hotel je trebalo da bude površine od oko 5.320 kvadrata, a osim suterena i prizemlja bila su predviđena dva sprata i ukupno 220 soba i apartmana. Hotel će imati sopstvenu plažu i šetalište. Predviđena je kategorija četiri zvjezdice. “Carine” su lani potpisale ugovor sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom - Crkvenom opštinom Kumbor, ugovor o zajedničkoj izgradnji i zakupu parcele površine 2.000 kvadrata na samoj obali u Kumboru u neposrednoj blizini gradilišta luksuznog turističkog kompleksa Portonovi koji se gradi azerbejdžanskim kapitalom. Zbog početka gradnje iseljen je kamp “Šumadija” i srušeno tridesetak montažnih kućica. Nakon početka gradnje hotela, Popović je kupio još dvije parcele i kompletirao plac.

Popović nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li ima dozvolu za to „proširenje“ objekta i koliko bi spratova, na kraju, trebalo da ima hotel. Na pitanje da li firma “Carine” ima dozvolu za gradnju više spratova od P0+P+2, koliko se navodilo na informativnoj tabli na gradilištu, nije odgovoreno ni iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kompanija “Carine” vlasnik je i hotela “Park” i “Delfin” u Bijeloj, koji imaju 250, odnosno 220 smještajnih jedinica.

Popović je prije četiri godine, bez dozvole, počeo gradnju depadansa hotela “Delfin”, i prije nego je bio raspisan javni konkurs za njegovo arhitektonsko-urbanističko rješenje.

Ispred gradilišta hotela u Kumboru nasuto je i više od tri hiljade kvadrata obale. Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom “Vijestima” je odgovoreno da su Ministarstvu održivog razvoja i turizma, odnosno za kontrolu prostora u opštini Herceg Novi, dostavili zahtjev za kontrolu prostora gdje su konstatovali nasipanje materijala iz iskopa u more na gradilištu hotela u Kumboru.

Iako je Morsko dobro zahtjev dostavilo u decembru prošle godine, po svemu sudeći, odgovor nisu dobili. Ni “Vijesti” iz Ministarstva nisu dobili odgovor na pitanja poslata prije nedjelju dana u vezi sa tim da li Popović u Kumboru ima odobrenje za nasipanje plaže. Treći hotel na hercegnovskoj rivijeri u vlasništvu kompanije “Carine” trebalo bi da bude završen u julu ove godine.

Bonus video: