Broje penzionere pred izbore?

"Nije mi jasno zašto su Fondu PIO potrebne ove informacije sa registrima penzionera, kad oni imaju sve te podatke. Sumnjam da bi se ovdje moglo raditi o nekoj zloupotrebi jer su im dostavljeni lični podaci“, smatra Grdinić
320 pregleda 0 komentar(a)
Fond PIO, Foto: Luka Zeković
Fond PIO, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2018. 18:04h

Mjesna udruženja penzionera su dobila dopis da, preko Saveza udruženja penzionera Crne Gore, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (Fond PIO) dostave spiskove članova Udruženja.

Zahtjev da se spiskovi penzionera dostave Fondu PIO je, prema riječima sekretara Mjesnog udruženja penzionera „Zabjelo“ Ivana Grdinića, prvi put upućen, prije nekoliko dana, svim mjesnim udruženjima na teritoriji Crne Gore. Izbori u Podgorici su 27.maja.

"Ove registre je dužno svako mjesno udruženje u Crnoj Gori da dostavi svojim centralama, a centrale penzijsko invalidskom osiguranju. Mjesnih udruženja ima u Crnoj Gori 268, a opštinskih centrala 23“, kazao je Grdinić, dodajući da je traži hitna dostava spiskova.

Tvrdi da ovakvi zahtjevi nisu upućivani udruženju “Zabjelo” tokom pet godina, koliko učestvuje u radu.

"Nije mi jasno zašto su Fondu PIO potrebne ove informacije sa registrima penzionera, kad oni imaju sve te podatke. Sumnjam da bi se ovdje moglo raditi o nekoj zloupotrebi jer su im dostavljeni lični podaci“, smatra Grdinić.

Ističe da je poznato da niko ne može biti upisan u registar mjesnog udruženja ako ne donese rješenje o penzionisanju i identifikacioni broj, te da se članarine Savezu udruženja penzionera Crne Gore isplaćuju upravo preko Fonda PIO.

Iz Fonda PIO je saopšteno da se radi o redovnoj aktivnosti.

"Ažuriranje spiskova penzionera - članova Saveza udruženja penzionera Crne Gore je redovna aktivnost, odnosno obaveza Saveza udruženja penzionera Crne Gore, koja proizilazi iz sporazuma koji je 2009. godine zaključen između Saveza udruženja penzionera Crne Gore i Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore“, saopšteno je iz Fonda PIO. Ističu da će dostavljeni podaci služiti isključivo kao dokaz da je određeni penzioner član Udruženja.

Bonus video: