Za trotoare u Tivtu izdvajaju 100 hiljada eura

355 pregleda 0 komentar(a)
Tender do 7.maja: Tivat, Foto: Siniša Luković
Tender do 7.maja: Tivat, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat raspisala je tender za drugu fazu sanacije trotoara u centru grada, čija je procijenjene vrijednost 100 hiljada eura sa PDV-om.

Izabrani izvođač na tenderu, koji se zatvara 7. maja, imaće rok od 25 dana od dana potpisivanja ugovora da rekonstruiše ukupno 660 metara dužine pješačkih staza uz ulice u centru grada i na njima postavi ukupno skoro 1.700 kvadrata površine novih behaton-ploča.

U Tivtu je inače, u toku prva faza sanacije trotoara i šetališnih staza u centru grada, ugovorene vrijednosti 96.000 eura. Taj posao obavlja kompanija “Asfalt beton gradnja” iz Podgorice. Radovi obuhvataju zasijecanje, razbijanje i uklanjanje postojećih betonskih trotoara, razbijanje i uklanjanje postojećih oštećenih ivičnjaka, iskop zemljanog materijala, tamponiranje, ugradnju behaton ploča i ivičnjaka, na sedam lokacija u ukupnoj površini 2.223 metara kvadratnih.

Sanacija trotoarskih površina radi se u ulicama Luke Tomanovića, Đačkoj, Njegoševoj, 21. novembra, II Dalmatinske, Palih Boraca i Karpoškoj.

Bonus video: