Rakočević će novac morati da čeka u postupku pred Osnovnim sudom

Presuda Vrhovnog suda dostupna je na sajtu sudova, a Rakočević je podnio tužbu zbog navodnog dugog vođenja sudskog postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici, i po tom osnovu tražio 1.000 eura
110 pregleda 1 komentar(a)
Velimir Rakočević, Foto: Savo Prelević
Velimir Rakočević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2018. 21:09h

Vrhovni sud Crne Gore odbio je prošle godine tužbu dekana podgoričkog Pravnog fakulteta Velimira Rakočevića protiv Osnovnog suda (OS) u Podgorici. On je jedan od državnih službenika koji je tužio državu ili državne institucije, a čije je ime Vlada Crne Gore objavila nakon posljednje sjednice.

Presuda Vrhovnog suda dostupna je na sajtu sudova, a Rakočević je podnio tužbu zbog navodnog dugog vođenja sudskog postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici, i po tom osnovu tražio 1.000 eura.

Rakočević je tužen u postupku pred Osnovnim sudom još 2010. godine, rješenjem tog organa, koje nije dostupno na sajtu sudova, naloženo je da se Rakočeviću treba isplatiti 2.100 eura. Ta isplata se, kako je naveo Rakočević u tužbi, nije dogodila zbog čega je podnio tužbu Vrhovnom sudu.

Iz podgoričkog Osnovnog suda nijesu odgovorili zbog čega je Rakočević tužen pred Osnovnim sudom i ko ga je tužio, s obzirom da je postupak u toku.

Rakočević je javnosti poznat zbog sumnje da je plagirao dio udžbenika “Kriminologija”, a kasnije štampao drugi kako bi prikrio krivično djelo. Takođe nosi sumnju i da je plagirao dio doktorske disertacije “Otkrivanje i suzbijanje zloupotrebe droga”, na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Rakočević se nedavno javio i za mjesto člana Tužilačkog savjeta.

Bonus video: