Čistili šumski kompleks Borje

367 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: PP Piva
Sa akcije, Foto: PP Piva
Ažurirano: 02.05.2019. 12:32h

Park prirode (PP) “Piva” je zajedno sa Obrazovnim centrom iz Plužina, ekološkim pokretom “Ozon” i Upravom za šume - PJ Plužine organizovao akciju čišćenja i uređenja lokaliteta Borje, šumskog kompleksa na Pivskoj planini. Akcija, u kojoj je učestvovalo preko 90 učesnika, organizovana je u cilju obilježavanja 22. aprila, Dana proglašenja Parka kao i Dana planete Zemlje, ali i sa ciljem da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine i prirodnih vrijednosti PP „Piva“.

Prije čišćenja, učenicima od šestog do devetog razreda, koji su učestvovali u akciji, održano je predavanje o Parku, njegovom značaju i vrijednostima, a predstavnici „Ozona“ su skrenuli pažnju na značaj očuvanja životne sredine i šta to jedna ekološka država, poput Crne Gore, treba da ima i koje vrijednosti da njeguje.

„Sveukupan utisak prisutnih je da ovakve i slične aktivnosti u narednom periodu treba da budu češće, te da posjete Parku prirode 'Piva' za djecu i mlade predstavljaju zadovoljstvo. Učesnici su istakli da će se na slične ili iste akcije vrlo rado odazvati i ponovo učestvovati“, saopštili su iz PP „Piva“.

Bonus video: