Tivat: 80.000 eura daju za ljetnje fešte

Krajem jula u Tivtu će biti i treće izdanje “InArt” festivala uličnih perfiormera na kome će učestvovati razni ulični umjetnici i performeri iz SAD, Njemačke, Venecuele, Italije, zemalja regiona i iz Crne Gore
376 pregleda 0 komentar(a)
Sa presa TOT-a, Foto: Siniša Luković
Sa presa TOT-a, Foto: Siniša Luković

Turistička organizacija Tivat medijima je juče predstavila kalendar programa za predstojeće ljeto.Program za koji će se potrošiti oko 80.000 eura, trajaće do kraja oktobra i sadržati festivale, muzičke, likovne, kulturne i gastro događaje. Kalendar pod nazivom „tivtovanje“ po istoimenoj kampanji koju TO vodi na društvenoj mreži „twiter“ počeće u subotu Southern Soul Porto Montenegro žurkom, a završiće 27.oktobra Festivalom jesenjih boja u kompleksu Luštica Bej.

Direktorica TOT-a kazala je da program ljetnjih manifestacija realizuju u saradnji sa Porto Montenegrom, Lušticom Bej, Centrom za kulturu Tivat, JU Muzej i galerija, ali i brojnim partnerskim kompanijama i NVO sa kojima tradicionalno sarađuju. Pored ostaloga, Tivćani i njihovi gosti narednih mjeseci moći će da vvide i učesnike čuvenog “Gumball 3000” relija na kome će nastupiti 240 VIP učesnika sa 150 luksuznih automobila, kao i „Made in New York jazz“ festival koji će se održati od 14. do 16. juna u Porto Montenegru i Kapitol plazi u Podgorici. Drugo izdanje međunarodnog Ljetnjeg karnevala u Tivtu počinje 8.juna.

Krajem jula u Tivtu će biti i treće izdanje “InArt” festivala uličnih perfiormera na kome će učestvovati razni ulični umjetnici i performeri iz SAD, Njemačke, Venecuele, Italije, zemalja regiona i iz Crne Gore.

Već afirmisani muzilki i gastro festival “Tivat World Music Festival” na programu je od 12. do 14. septembra.

Tokom ljeta održaće se i više koncerata domaćih i zvijezda iz regiona, a Tivćani i turisti će u tom gradu moći da pogledaju i sajmove suvenira, rukotvorina, starih zanata, te gastro-večeri i razne sportske događaje.

Siniša Luković

Bonus video: