Pjesnički konkurs Bokeškog Foruma: Prihod od prodaje zbirke ide u humanitarne svrhe

Rok za slanje pjesama je 15. oktobar 2019. godine
620 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Shutterstock
Tivat, Foto: Shutterstock

NVO “Bokeški Forum” iz Tivta raspisala je pjesnički konkurs “Tivat 2019” na temu: “Hvala ti”.

"Svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com. Rok za slanje pjesama je 15. oktobar 2019. godine”, saopšteno je iz te NVO.

O pobjednicima odlučuje četvoročlani žiri u čijem su sastavu: profesor književnosti Katica Čavor, dvoje prošlogodišnjih pobjednika: Aleksandra Matić i Sonja Milatović, kao i pjesnik i predsjednik Bokeškog Foruma dr Andrija Petković.

Za tri najbolje pjesme obezbjeđene su novčane nagrade: prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena.

Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Pjesme koje stignu na konkurs biće objavljene u posebnoj zbirci od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe.

“Bokeški Forum” je do sad organizovao dva pjesnička konkursa. Od prodaje zbirke “Bokeška Beleca” 2017.godine novac je doniran djeci sa posebnim potrebama, a 2018.godine od zbirke “Jedna ljubavna” za liječenje dječaka iz Tivta Save Rilija.

Bonus video: