Pljevljaci će u julu šetati korzom?

“Zbog lošeg vremena odnosno svakodnevnih padavina, nismo mogli da krenemo sa asfaltiranjem ulice, a čim meteorolozi najave nekoliko sunčanih dana, krenućemo u realizaciju tog posla. Odmah nakon asfaltiranja krenućemo sa popločavanjem ulice granitnim pločama”, rekao je Nenad Rubežić, direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja
1816 pregleda 5 komentar(a)
Trenutno stanje u glavnoj ulici u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Trenutno stanje u glavnoj ulici u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 15.05.2019. 09:00h

Rekonstrukcija Ulice kralja Petra I u centru Pljevalja trebalo bi da bude završena do sredine jula, tvrdi “Vijestima” direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić.

Ističe da se trenutno radovi u glavnoj ulici ne izvode zbog lošeg vremena.

“Zbog lošeg vremena odnosno svakodnevnih padavina, nismo mogli da krenemo sa asfaltiranjem ulice, a čim meteorolozi najave nekoliko sunčanih dana, krenućemo u realizaciju tog posla. Odmah nakon asfaltiranja krenućemo sa popločavanjem ulice granitnim pločama”, rekao je Rubežić.

Ističe da je prvi kontingent gradničnih ploča, kojima će biti obložena glavna pljevaljska ulica, već dopremljen.

Najavio je i početak izgradnje širokog stepeništa ispresjecanog zelenim površinama koji će povezati Trg Đorđija Peruničića, sa Ulicom kralja Petra.

Rekonstrukcija glavne gradske ulice u Pljevljima, vrijedna milion eura, početa je prije skoro godinu i trebali su prema ugovoru, koji je potpisao predsjednik Opštine Mirko Đačić sa izvođaćem radova pljevaljskom firmom Ving biti završeni za 100 dana.

Opština je, naknadno, produžila rok za još 100 dana, ali ni taj rok nije ispoštovan.

Đačić je tada tvrdio da se potpisivanje aneksa ugovora i produžavanje roka za završetak radova za još 100 dana, ne radi zbog izvođača radova nego zbog investitora.

Rekonstrukcija glavne ulice u Pljevljima počela je 23. juna, kada su posječena stabla u centru grada.

Šef odborničkog kluba Demokrata u skupštini Opštine Pljevlja Nikola Rovčanin ističe da se radovi u centru grada u svim uređenim državama obično realizuju u rekordno kratkim rokovima, kako se ne bi ugrozila privredna aktivnost, turistički potencijali i društveni život, ali da pljevaljska vlast o tome nije vodila računa.

“Predsjednik opštine dužan je da objasni građanima kada će konačno završiti radove i da podnese odgovornost za još jedan u nizu neuspjeha...”, rekao je Rovčanin.

Odbornik Nove Milan Lekić smatra da je neophodno što prije preduzeti mjere kako bi se spriječile tužbe vlasnika ugostiteljskih i trgovačkih radnji u glavnoj gradskoj ulici zbog smanjenja dobiti zbog kašnjenja zavšršetka radova.

Bonus video: