Devetnaest ekipa prijavilo učešće na „Žućenica festu“

Rok za prijavljivanje ekipa ističe 28.maja, a pored domaćih ekipa, učešće su do sada najavili i kuvari iz poljskog grada Skočova, koji već petnaest godina sudjeluju na poznatim gastro manifestacijama širom Evrope
560 pregleda 0 komentar(a)
Priprema se veliki gastro šou
Priprema se veliki gastro šou
Ažurirano: 26.05.2019. 11:31h

Jubilarni, petnaesti "P(i)jat od žućenice", najpoznatiji program Žućenica fest-a, okupiće u Tivtu 19 ekipa kulinara, zaljubljenika u žućenicu i druge jestive trave.

Rok za prijavljivanje ekipa ističe 28.maja, a pored domaćih ekipa, učešće su do sada najavili i kuvari iz poljskog grada Skočova, koji već petnaest godina sudjeluju na poznatim gastro manifestacijama širom Evrope, a na spisku nezaobilaznih je i tivatski Žućenica fest.

Ekipu poljskih kuvara predvodi poznati kuvar, gastro nomad i producent gastro festivala Wiecho Wroblewski.

I ove godine Poljaci će se predstaviti specijalitetima nacionalne kuhinje.

Mada ima prijava ekipa iz drugih zemalja, njihovo učešće je neizvjesno jer su sredstva za tivatski gastro festival ograničena.

Pored ekipe iz Poljske i organizatora Žućenica fest-a, Organizacije žena Tivat, učešće se prijavili Kolo srpskih sestara iz Tivta, Organizacija žena Risan, NVO "Harlekin" iz Donje Lastve, Organizacija žena Budve, Srednja i viša ugostiteljska škola "Sergej Stanić" iz Podgorice, NVO "Fešta" iz Baošića, NVO"Ruke" Herceg Novi, NVO Bokobran, Forum žena demokratske partije Tivat, Kavačka alla maka, Bokeški forum, Srednja mješovita škola "Mladost" Tivat, OŠ "Drago Milović" Tivat, "Vodena kočija", Udruženje tivatskih ugostitelja, Bokeški izrazi Kotor i Pršutara Batričević Njeguši.

Petnaesto izdanje tivatskog međunarodnog gastro festivala organizuju članice Organizacije žena Tivat, opštinska Turistička organizacija i Radio Tivat uz pokroviteljstvo Opštine Tivat, koja je za ovu gastro feštu izdvojila 3.000 eura.

Za muzički dio programa ''P(i)jata od žućenice'' pobrinula se TO Tivat, a nastupiće Glazbeno prosvjetno društvo Tivat i pop zvijezda Ana Kokić.

Najpoznatija bokeška gastro manifestacija, posvećena samonikloj divljoj jestivoj travi žućenici – cikoriji, održaće se 1.juna na tivatskoj gradskoj rivi Pine.

Bonus video: