Herceg Novi: Čišćenje vidikovca na Dubravi

Prostor vidikovca na Dubravi je izabran za čišćenje upravo jer je to jedno od mjesta na kojima turisti zastaju jer se odatlee pruža jedan od naljepših pogleda na ulaz u zaliv Boke
422 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: Opština Herceg Novi
Sa akcije, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 05.06.2019. 15:59h

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježen je u Herceg Novom, zajedničkom akcijom opštinskog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost i Ekološkog odbora SMŠ "Ivan Goran Kovačić".

Oni su danas očistili vidikovac na Dubravi, uz pomoć zaposlenih u "Komunalno stambenom" preduzeću i "Čistoći".

Prostor vidikovca na Dubravi je izabran za čišćenje upravo jer je to jedno od mjesta na kojima turisti zastaju, jer se odatle pruža jedan od naljepših pogleda na ulaz u zaliv Boke.

Odbornica u lokalnom parlamentu Tamara Vujović i profesor Alen Lalovac, učesnicima akcije govorili su o značaju aktivizma za očuvanje životne sredine, ekološkim opasnostima koje čovjek proizvodi, kako na kopnu tako i u moru.

Vujović je podsjetila da je Turistička organizacija Herceg Novog nedavno pozvala donatore da pomognu u nabavci klupa za Savinsku dubravu, a uskoro će biti izrađene i postavljene korpe za otpatke i signalizacija.

Milica Vlahović, učenica II razreda Turističke škole jepodsjetila da je Eko odbor škole osnovan u novembru 2017. godine, a da su do sada organizovali preko 30 akcija, među kojima I pošumljavanje na Vrbanju krajem prošle godine.

Motel Dubrava koji godinama ne radi I propada vlasništvo je Vektra Boka.

Bonus video: