Bošković: Kasarna u Andrijevici važna za državu

Bošković i predstavnici VCG informisali su, navodi se, Mašovića i andrijevačko rukovodstvo o aktivnostima na pripremi tehničke dokumentacije za buduću kasarnu, koja podrazumijeva završetak eksproprijacije i izradu glavnog projekta
1672 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković u Andrijevici, Foto: Ministarstvo odbrane
Predrag Bošković u Andrijevici, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 06.06.2019. 20:37h

Kasarna "Miljan Vukov Vešović", koja će biti izgrađena u Andrijevici, važna je za državu jer se Vojska Crne Gore (VCG) na taj način pozicionira u krajevima gdje ima dugu i slavnu tradiciju, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković i zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Svetozar Brajković sa saradnicima, posjetili su danas Opštinu Andrijevica gdje su se sastali sa opštinskim rukovodstvom, na čelu sa predsjednikom Opštine, Srđanom Mašovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na sastanku je konstatovano da pripreme za izgradnju buduće kasarne teku planiranim tokom i dinamikom.

Bošković i predstavnici VCG informisali su, navodi se, Mašovića i andrijevačko rukovodstvo o aktivnostima na pripremi tehničke dokumentacije za buduću kasarnu, koja podrazumijeva završetak eksproprijacije i izradu glavnog projekta.

Bošković je, kako se dodaje, naglasio značaj kasarne u Andrijevici za taj dio Crne Gore, ali i za cijelu državu, budući da se VCG na taj način pozicionira u krajevima gdje ima dugu i slavnu tradiciju.

Mašović je istakao da će opština Andrijevica učiniti sve da se projekat realizuje u zadatom roku i na najbolji mogući način.

Kako je naglasio, buduća kasarna VCG za tu Andijevicu predstavlja kapitalni projekat koji će donijeti prosperitet i nova radna mjesta.

Kapacitet buduće kasarne “Miljan Vukov Vešović” biće između 150 i 200 vojnika.

Bonus video: