Carević uručio nagrade lučonošama u četiri školske ustanove

Svi učenici su dobili od Opštine novčane nagrade i to u iznosima od po 200 eura za Luču I u srednjoj školi, 150 eura za Luču II u srednjoj školi, za Luču u osnovnoj školi nagrada je stotinu eura, dok su đaci generacije i najbolji učenici dobili nagrade od po 250 eura
1042 pregleda 1 komentar(a)
Carević sa dobitnicima diplome "Luča", Foto: Vuk Lajović
Carević sa dobitnicima diplome "Luča", Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević uručio je nagrade najbojim učenicima i nosiocima priznanja luče u četiri obrazovane ustanove na teritori Opštine, Srednja mještovita škola “Danilo Kiš “ OŠ “ Stefan Mitrović Ljubiša, Druga osnovna škola i OŠ Mirko Srzentić”.

"Vaš trud i zalaganje su najbolja potvrda da ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje predstavlja temelj na kojem počiva svako napredno društvo.Vrijeme u kojem živimo je vrijeme informacija i znanja. U ovom vremenu biće nam potrebno puno mladih ljudi, poput vas, da naprave vezu između naše sredine i svijeta, između tradicije i budućnosti, između nauke i svakodnevnog života. Luča koju nosite je svjetlo koje vas i društvo u kojem ćete nastaviti put nauke čuva od opasnog mraka neznanja i neizvjesnosti.Vaši učitelji, nastavnici i profesori imaju na koga biti ponosni i znaju da plemenit poziv koji su odabrali i dalje ima smisla. Želim vam da nastavite putem ličnog usavršavanja i doprinosa svojoj zajednici kroz nauku, umjetnost kao budući akademski građani na koje će vaš grad istinski ponosan.

Opština Budva simboličnom novčanom nagradom želi da vam poruči da cijeni Vaš uspjeh i da imate njenu podršku. Naša opština nastaviće da vas podržava kroz stipendije najboljim studentima, uvjerena da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada. Luča znanja koju nosite danas iz svojih škola i ona koju nosite u sebi siguran su znak da ovaj grad ima svijetlu budućnost.” poručio je Carević na svečanosti oprganizovanoj u skupštinskoj Sali.

Dobitnici diplome Luče u OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša“ su Luka Kunjić, Pavle Marković, Lazar Perović, Andrej Radović, Aleksa Tršić, Maksim Vuksanović, Filip Ćulibrk, Vuk Radunović, Dimitrije Mitrović, Petar Korać, Magdalena Mijović, Milica Vulanović, Anastasija Kaluđerović , Marija Milošević i Anđela Belada.

Dobitnici Luče u Drugoj osnovnoj školi su Zorana Crvenica, Ana Nikiforova, Mija Radović, Ena Šajkić, Anja Đukanović, Anastasija Petrić, Stefan Nalčić, Nikolina Novaković, Filip Rajković, Renata Mijović, Anja Vukadin, Dženet Ašani i Teodora Maslak.

Dobiti Luče u petrovačkoj OŠ „Mirko Srzentić“ su Anđela Đurašić i Elena Medin.

Đak generacije srednje mješovite škole „ Danilo Kiš“ je Iva Velašević. Dobitnici Luče I u srednjoj školi su Jovana Jagetić, Mia Gardašević, Jelena Tomašević, Dunja Dragović, Milica Radoman, Teodora Adamović i Pavle Mihailović.

Dobitnici Luče II u ovoj srednjoj školi su Anastasija Majstorović, Iva Jovićević, Ivana Gvozdenović, Božica Kaljević, Ana Fatić,Milena Martinović, Anđela Brnović, Dejana Stanišić, Jelena Zec, Nina Marković, Božo Božović, Anastasija Knežević, Ana Rađenović, Nina Novićević, Boris Muratović, Sara Savić, Milica Šljivančanin, Dario Herić, marija Franeta, Stefan Medigović, Ena Stanišić, Ana Mikijelj i Zoran Stanić.

Od strane srednje škole pohvaljeni su učenici Jovana Jagetić, Tatijana Taran,Mia Gardašević i Stefan Medigović. Najbolji turistički tehničar je Nina Marković, najbolji ekonomski tehničar Sara Savić , najbolji tehničar kulinarstva je Anastasija Jović , najbolji tehničar usluživanja Nikola Konatar .

Pohvaljeni su učenici kulinarstva Radosav Bigović, Anka Tufegdžić i Dado Ćerlija, za promociju restoratersta pohvaljeni su učenici Milijana Joksimović i Božidar Janković.

Svi učenici su dobili od Opštine novčane nagrade i to u iznosima od po 200 eura za Luču I u srednjoj školi , 150 eura za Luču II u srednjoj školi, za Luču u osnovnoj školi nagrada je stotinu eura, dok su đaci generacije i najbolji učenici dobili nagrade od po 250 eura.