U Kolašinu počeo interncionalni joga fest

883 pregleda 0 komentar(a)
Sa festivala, Foto: Dragana Šćepanović
Sa festivala, Foto: Dragana Šćepanović

Interncionalni joga fest, koji se prvi put održava u Crnoj Gori, počeo je danas u Kolašinu. Narednih sedam dana, posjetici će biti u prilici da besplatno prate brojna predavanja o duhovnosti, zdravlju i ishrani, jogi kao sredstvu protiv anksioznosti i depresijei njenim zdravstvenim efektima, transmisionom isceljivanju, relaksaciji i meditaciji...

Među predavačima su i počasna predsjednica Svjetske i Evropske joga federacije Fraca Sacchi, kao i trasmisioni iscelitelj Zoran Volarić , srpski akademik Boro Vujasnin, Milanka Žarković joga instruktor i eneroterapeut, Igor Mićunović doktor tradicionalne tradicionalne i kineske medicine...

Joga je nauka o čitavom tijelu, kazala je, otvarajaću tradicionalno festival paljenjem svijeće, Sacchi.

Organizator festa obećali su učesnicima da će, tokom predavanja, „doći do spoznaje o sebi i naučiti kako da žive ispunjeniji i kvalitetniji život, ali kako ljubav čini čuda“.

Pozdravljajući predavače i učesnike Joga festa, predsjednik Opštine Milosav Bulatović kazao je da će joga „oplemeniti i Kolašin , koji razumije potrebu kulture i duhovnosti“.

Svečanost otvaranja uveličali su nastupi gimnastičarke Jovane Stojović, članova Sportsko rekretaivnog kluba korektivne gimanstike „M&M Iskra” iz Podgorice, modna revija agencije “Top 3 Models Montenegro”, na kojoj je predstavljena kolekcija beranskog butika “Ringeraja”, članova Plesnog kluba “Sonrisa”…Specijalni gosti bili su, zavanično najljepši dječak svijeta, Beranac Viktor Uković Dukić I mini top model svijeta Tea Šćekić.

Orgaizatori Internacionalnog joga festa su NVO Inter Mont, u patnerstvo sa Sportsko rekerativnim klubom za korektivnu gimnastiku „Iskra“, pod pokroviteljstvom Ministarstvo održivog razvoja i turiza. Podršku festivalu pružili su kolašinska Opština i Turistička organizacija, Centar za kulturu , Karate klub „Goršak“ i Udruženje penzionera.

Bonus video: