Ministarstvo: Nije stigao opoziv, a biće još mjera protiv Nikčevićeve

Nikčevićeva je “Vijestima” kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti
24606 pregleda 106 komentar(a)
“Nisam više diplomata”: Nikčević, Foto: Privatna arhiva
“Nisam više diplomata”: Nikčević, Foto: Privatna arhiva

Ministarstvu vanjski poslova (MVP) juče nije stigao opoziv Mirne Nikčević, prve savjetnice ambasadora Crne Gore u Ankari, kazali su “Vijestima” iz resora Srđana Darmanovića. Nikčević je u centar pažnje javnosti došla zbog stavova prema vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) iznijetih na Fejsbuku.

Ona je na toj mreži juče saopštila da upravo piše MVP opoziv sa funkcije.

“Upravo pišem zahtjev za opoziv. Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačićproziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj Crnoj Gori. S Milom (Đukanovićem) vazda”, navodi se u jednoj od njenih jučerašnjih poruka.

Ona je to objavila nakon što je ministar spoljnih poslova Srbije njenu izjavu o MPC ocijenio “huškačkom i sramnom”.

“Zbog nesretnog ministarstva. Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata”, napisala je ona.

Iz MVP “Vijestima” su juče kazali i da će, pošto je pokrenut disciplinski postupak, nakon ispunjenja proceduralnih pretpostavki, protiv Nikčević preduzeti i neke druge mjere.

Predstavnica crnogorske diplomatije uključila se na Fejsbuku u diskusiju o Trojičindanskom saboru, koji je u subotu održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Ispod fotografija sa sabora koje je postavila njena prijateljica, najprije je napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako jer “ne bi bio prijatan”. Pored ostalog, za MPC je, aludirajući na Hram, navela da bi “zapalila Sram i sva goveda tamo”.

Komentari ispod slika su ubrzo obrisani, ali su ih pojedini zajednički prijatelji prethodno sačuvali, nakon čega su se fotografije prepiske proširile mrežom.

Nikčevićeva je “Vijestima” kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

Bonus video: