Turiste pozivaju da za pregled mape "listaju" bilbord

TO Herceg Novi tek nakon godinu sa GP Debeli brijeg mijenja info tablu koja ima grešku
2497 pregleda 3 komentar(a)
Bilbord na GP Debeli brijeg, Foto: Facebook
Bilbord na GP Debeli brijeg, Foto: Facebook

Informativna turistička tabla na Graničnom prelazu Debeli brijeg, godinu od postavljanja, uklonjena je i umjesto nje će biti postavljena nova - ali bez grešaka u tekstu.

Ujedno, tabla sadrži zvaničan logotip crnogorskog turizma, za čije korišćenje u te svrhe Turistička organizacija Herceg Novi od nadležnih nije dobila odobrenje.

Informativna turistička tabla na GP Debeli brijeg, koja sadrži osnovne informacije o Crnoj Gori, zapravo je samo uveličana jedna stranica štampane brošure TO Herceg Novi, pa se tako na njoj našao i tekst koji čitaoca upućuje da pogleda mapu - na drugoj strani brošure. “Vijestima” su iz TO Herceg Novi kazali da je tabla sa greškom postavljena prije godinu, te tek nakon što su iz redakcije dobili pitanja na osnovu fotografije koju je na graničnom prelazu snimio građanin, donijeli odluku da tablu sklone i zamijene je novom.

“Tabla će biti sklonjena dok se ne uradi zamjena i to u najkraćem mogućem roku, o trošku firme koja je radila štampu”, navodi se u odgovoru TO tog grada.

Nisu objasnili zbog čega će troškove snositi firma koja je radila štampu, jer su, sudeći prema odgovorima, njenu pripremu zapravo radili zaposleni TO Herceg Novi, što povlači njihovu, a ne odgovornost štamparije.

“Pripremu je radila TO Herceg Novi na način što je flajer koji promoteri dijele na graničnom prelazu uveličan i postavljen na info tabli prije godinu dana. Informacije se odnose isključivo na obavještenje da se svi gosti moraju prijaviti u roku od 24 sata od momenta ulaska u državu. Svakako je u izradi nova tabla s obzirom na to da je od 8. juna dnevna cijena boravišne takse promijenjena, odnosno sa 0,90 povećana na 1 euro”, navodi se u odgovoru.

Na pitanje ko odobrava tekst koji će biti štampan, kazali su da je to posao stručne službe TO.

Čelični bilbord je, kako su kazali, koštao 150 eura.

“Vijesti” su o spornoj tabli svemu uputile pitanja i Nacionalnoj tursitičkoj organizaciji (NTO), odakle je redakciji rečeno da nisu učestvovali u pripremi i izradi table.

“NTO nije učestvovala u pripremi i izradi predmetne table na GP Debeli brijeg, niti je dala saglasnost TO Herceg Novi da na njoj bude apliciran zvanični logotip crnogorskog turizma”, kazali su redakciji iz NTO.

Bonus video: