EPCG: Nadležni u TE Pljevlja nisu vršili aktivnost na ventilima

Iz EPCG su kazali da od nadležne inspekcije očekuju precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe, kao i procesuiranja slučaja
3492 pregleda 4 komentar(a)
Ekološki incident izazvao pomor ribe, Foto: SRK Lipljen
Ekološki incident izazvao pomor ribe, Foto: SRK Lipljen

Nadležni u Termoelektrani Pljevlja nisu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji kontrolišu ispuštanje materijala u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

To je, kako su kazali, utvrđeno detaljnom analizom, pošto su predstavnci EPCG i menadžmenta termoelektrane obišli teren nakon informacije o ekološkom incidentu u Ćehotini.

Iz EPCG su kazali da od nadležne inspekcije očekuju precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe, kao i procesuiranja slučaja.

EPCG će, ističu, takođe podići i krivičnu prijavu protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su manipulisali pomenutim ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane.

"Simptomatično je i to da se incident upravo dešava u periodu raspisivanja tendera za ekološku rekontrukciju termoelektrane, čime će biti isključena bilo kakva mogućnost ovakvih i sličnih incidenata. Bez obzira na ishod istrage Elektroprivreda će u saradnji sa nadležnim institucijama i zajedno sa SRK “Lipljen”, sa kojim imamo intenzivnu saradnju, opredijeliti sredstva za saniranje ovog ekološkog incidenta sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda pljevaljskih rijeka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: