Preko 50 planinara "osvojilo" Veliki Vito

Silazak je završen u 18:30 časova, tamo gdje je i počeo – u selu Stabna, a za sve učesnike bilo je organizovano osvježenje
1345 pregleda 2 komentar(a)
Sa pohoda, Foto: Park prirode Piva
Sa pohoda, Foto: Park prirode Piva

I ove godine je Park prirode (PP) „Piva“, u saradnji sa Sportsko-planinarskim klubom „Piva“ iz Plužina, organizovao planinarski pohod na najviši vrh u opštini Plužine, Veliki Vito (2397m). Učešće u usponu uzelo je preko 50 planinara, kako iz Plužina tako i iz drugih krajeva Crne Gore.

„Krenuli smo iz sela Stabna i za nešto više od pet sati pješačenja, sa foto pauzama i kraćim odmorima, gotovo čitava ekipa učesnika je osvojila veličanstveni vrh sa koga se pruža predivan pogled na na moćni masiv Bioča, Maglića i Volujaka, zatim Durmitor sa jedne i Zelengore sa druge strane Učesnici su bili u prilici da foto aparatom ‘zabilježe’ i prelijepo Trnovačko jezero i Durmitor”, saopštili su iz PP “Piva”.

Silazak je završen u 18:30 časova, tamo gdje je i počeo – u selu Stabna, a za sve učesnike bilo je organizovano osvježenje.

Uspon je samo jedna od sportsko - rekreativnih aktivnosti koje se odnose na promociju turističkih potencijala Pive. Pri dvije godine PP “Piva " je izvršio markaciju planinarske staze na Veliki Vito.

Pored sportsko-rekreativnih manifestacija iz Parka prirode su, u saradnji sa Opštinom Plužine i drugim institucijama, pripremili niz kulturno-muzičkih događaja koji imaju za cilj da uz brojne prirodne potencijale obogate turističku ponudu kraja.

Bonus video: