Tri skrivena blaga Boke Kotorske

Gdje god da se zaputite, važno je da na jednom mjestu možete svratiti da kupite sve što vam je potrebno pred obilazak
13107 pregleda 0 komentar(a)
Boka Kotorska i dalje čuva takva mjesta koja zadivljuju svojom istorijom, arhitekturom i predivnim pejzažima, Foto: IDEA
Boka Kotorska i dalje čuva takva mjesta koja zadivljuju svojom istorijom, arhitekturom i predivnim pejzažima, Foto: IDEA

Da li ste među onima koji ljetovanje na moru zamišljaju na nekoj maloj, skrivenoj plaži, bez previše ljudi i uz horizont od kojeg zastaje dah?

Boka Kotorska i dalje čuva takva mjesta koja zadivljuju svojom istorijom, arhitekturom i predivnim pejzažima. Pogledajte koje su to lokacije koje su manje poznate, ali opet dovoljno posjećene, jedinstvene i specifične, svaka na svoj način.

Bigova

Bigova je nekada bilo isključivo ribarsko mjesto za koje se sada može reći da je zadržalo sjaj nekih prošlih vremena. Na mjestu Bigova danas, nekada je postojao antički grad Grispolis koji je potonuo 1664. godine u zemljotresu.

Šetnja kroz samo mjesto, kao i okolnim brdima, prepunim zelenila ljubiteljima prirode i zdravog, čistog vazduha, predstavljaće pravo uživanje, a poseban trenutak biće nezaboravni pogled na plavetnilo Jadrana sa jednog od uzvišenja.

Rose

Mjesto koje je dobilo naziv po italijanskoj riječi za ružu, Rose, prkosi vremenu i važi za jedno od najljepših mjesta u Boki Kotoroskoj. Ovdje možete vidjeti građevine stare i do 200 godina koje arhitekturom i stilom daju mjestu poseban šarm. Za one koji vole ronjenje, arheološka nalazišta u vodi i razgledanje podvodnih spomenika poput olupina brodova su atrakcija više.

Zbog svega ovoga Rose se smatra starim mjestom koji može da ugosti porodicu, dvoje zaljubljenih ili pojedinca koji žele mir i odmor. Osunčana plaža i kristalno čista voda gdje tišinu narušavaju samo zvuci talasa čine sve ono što ste tražili- da potpuno odlutate u svojim mislima.

Krtoli

Na najnižem dijelu Luštice smješteno je mjesto Krtoli, jedno od najljepših u Bokokotorskom zalivu. Iako ste možda pomislili da mu se naziv veže za sadnju krompira, varate se. Mjesto je dobilo ime od riječi Cartolle, odnosno brežuljci. Krtoli su poznati kao uzgajalište školjki, ali kao mjesto sa deset crkava (šest pravoslavnih i četiri katoličke) manastirom i samostanom. Crkve su smještene na ostrvima, na dominantnim vrhovima bregova i u sredini samog naselja.

Ako ovo zvuči kao idealan plan za vaš odmor, sve što treba je da se dobro opremite i krenete u otkrivanje skrivenih ljepota crnogoske obale. Gdje god da se zaputite, važno je da na jednom mjestu možete svratiti da kupite sve što vam je potrebno pred obilazak.

Na raskrsnici između Tivta, Kotora i Budve, u Radanovićima čeka vas nova IDEA Super (TC Butiko). Neka na spisku bude obavezno voda, nezaobilazni grisini iz djetinjstva, svježe voće, a nakon plaže svratite po ukusna svježe pripremljena jela u našoj kuhinji i svježu ribu.

Vrata IDEA SUPER marketa su otvorena od 7-23h i pomoći će vam da ODMOR bude baš onakav kakvim ga zamišljate.

Galerija