U Bijelom Polju obilježen Dan državnosti

Pozdravljajući prisutne u ime UBNOR-a i antifašista dr Rajko Stevović je ukazao na značaj 13. jula, posebno zbog ideja i vrijednosti koje promoviše i čuva, slobodarstva i antifašizma
1644 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Bijelog Polja, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj iz Bijelog Polja, Foto: Jadranka Ćetković

Dan državnosti Crne Gore, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine u Bijelom Polju je obilježen tradicionalnim polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima na gradskom trgu.

Podsjećajući na narodni ustanak protiv fašizma predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je državna samosvjesnost Crne Gore kulminirala 21. maja 2006. godine, odlukom o nezavisnosti, čime je na pravi način ispoštovano požrtvovanje naših predaka u ostvarenju vjekovnog sna o uzvišenoj slobodi.

“Ravnopravan status u NATO savezu, izvjesno članstvo u Evropskoj uniji I benefiti sa vidnim ekonomskim pokazateljima, siguran su dokaz da smo, u ime naših građana, donijeli kvalitetan izbor, racionalan politički pravac i na dobrom smo putu ka ostvarenju ekonomskog prosperiteta”, kazao je Smolović.

Pozdravljajući prisutne u ime UBNOR-a i antifašista dr Rajko Stevović je ukazao na značaj 13. jula, posebno zbog ideja i vrijednosti koje promoviše i čuva, slobodarstva i antifašizma.

“Ovo je dan kada se sjećamo 50 hiljada crnogorskih boraca ali i civila koji su svoj život dali za slobodu”, kazao je predsjednik OBNOR-a, Mirko Stanić.

Pored njih vijence na spomenik su položili predstavnici političkih partija, kao I gosti iz organizacija NOR-a iz Prijepolja, PRitora, Knjaževca, Beograda i Bele Palanke.

Bonus video: