"Prioritet otkrivanje i sprečavanje trgovine narkoticima"

"Kao jedan od prioriteta definisane su konkretne aktivnosti na sprovođenju finansijskih istraga, zloupotreba u finansijskom poslovanju, poreske prevare i utaje poreza radi eliminisanja svih nepravilnosti koje predstavljaju opasnost za stabilnost ekonomskog sistema"
636 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Sa sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me

Država će u narednom periodu poseban prioritet staviti na mjere otkrivanja i sprečavanja trgovine narkoticima, s obzirom da sredstva dobijena iz takvih kriminalnih aktivnosti predstavljaju realnu ekonomsku moć za djelovanje organizovanih kriminalnih grupa.

To je saopšteno nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kako je saopšteno, nakon sjednice kojom je predsjedavao premijer i predsjednik Vijeća Duško Marković, konstatovan je ozbiljan napredak u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Takođe, kao jedan od prioriteta definisane su konkretne aktivnosti na sprovođenju finansijskih istraga, zloupotreba u finansijskom poslovanju, poreske prevare i utaje poreza radi eliminisanja svih nepravilnosti koje predstavljaju opasnost za stabilnost ekonomskog sistema. Vijeće je ukazalo i na potrebu da se sa posebnim senzibilitetom preduzmu aktivnosti na eliminisanju slabih mjesta unutar institucija sistema, koja se pokušavaju zloupotrijebiti zarad ostvarivanja kriminalnih ciljeva", navodi se u saopštenju.

Usvojena je i informacija o mjerama i aktivnostima na obezbjeđenju državne granice i suzbijanju ilegalnih migracija, a Vijeće je konstatovalo da je stanje na državnoj granici stabilno, kretanje migranata kontrolisano, te da ilegalne migracije u ovom trenutku ne predstavljaju prijetnju za nacionalnu bezbjednost i javni poredak.

Sjednici Vijeća prisustvovao je i direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Bonus video: