Bukovičani nakon mjesec dana dobili informacije o parcelaciji zemljišta

Kako su prethodno "Vijesti" pisale načelnica šavničke Područne jedinice Uprave za nekretnine Milojka Stanjević mjesec dana je ignorisala zahtjev NVO Ekološki pokret Donja Bukovica kojim su tražili informacije o parcelaciji imovine
2488 pregleda 1 komentar(a)
Rijeka Bukovica, Foto: Ekološki pokret Gornja Bukovica
Rijeka Bukovica, Foto: Ekološki pokret Gornja Bukovica

Predstavnicima NVO Ekološki pokret Donja Bukovica jutros u devet sati poštar je donio rješenje šavničkog Katastra kojim im je omogućen pristup informacijama o parcelaciji zemljišta na kom je firma Hydra MNE započela pripremne radove na izgradnji mini hidroelektrane.

Kako su prethodno "Vijesti" pisale načelnica šavničke Područne jedinice Uprave za nekretnine Milojka Stanjević mjesec dana je ignorisala zahtjev NVO Ekološki pokret Donja Bukovica kojim su tražili informacije o parcelaciji imovine.

Zbog takvog postupka, NVO na čijem čelu je Aleksandar Vemić žalila se Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Prethodno je Vemić Stanjevićevoj poslao urgenciju, podsjećajući je da je na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama 21. juna tražio pristup informaciji.

U urgenciji poslatoj 9. jula napisao joj je da je prošlo zakonom propisanih 15 dana za dostavljanje informacije i podsjetio je na to da zbog nepostupanja po Zakonu može napraviti štetu PU Šavnik od 500 do 20.000 eura, koliko pravno lice može biti kažnjeno.

Iz te NVO ranije su od direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića tražili da im odgovori koji njegov službenik je nezakonito potpisao i ovjerio elaborat na firmi “Hydra MNE” koja je tražila i dobila parcelaciju zemljišta na kom su planirali radove, iako ta imovina nije u njihovom vlasništvu.

Bonus video: