Bez ovih namirnica nema zdravlja

Degustirajte doručak iz raja u autentičnom i šarmantnom mediteranskom ambijentu gdje hedonizam dobija novu dimenziju
14356 pregleda 0 komentar(a)
Duboka hladovina i mediteranski mir, Foto: IGORBENIC
Duboka hladovina i mediteranski mir, Foto: IGORBENIC
Ažurirano: 26.07.2019. 09:03h

Znate onu staru koje se drže svi koji žele dug i zdrav život - doručkuj kao kralj(ica), ručaj kao princ(eza), večeraj kao prosjak(inja)?

E pa za kraljevski doručak vam ne treba mnogo. Dovoljno je da se udobno smjestite u ušuškanu, zelenilom obraslu baštu budvanskog A kluba.

Ovdje će vam ljubazno osoblje ponuditi doručak iz raja koji će zadovoljiti sve vaše nutritivne potrebe i omogućiti najbolji početak dana.

U bajkovitoj bašti satkanoj od duboke hladovine i mediteranskog mira - uživaju svi - a najviše oni koji žele u miru pojesti zdrav obrok. Iznenadiće vas bogat izbor jela za one koji su iz raznih razloga na specifičnim vidovima prehrane.

Čia puding - smanjuje kilažu, pojačava imunitet

Iako minijaturne, čia sjemenke su moćan izvor hranljivih materija. Ovaj fenomenalan proizvod daje snagu i jača imunitet, a koriste se i za ubrzano mršavljenje. Pravimo ih sa najkvalitetnijim svježim jogurtom i serviramo tako da će vam ovaj zdrav doručak biti ukusniji od najboljeg kolača.

Ne vjerujete? Hmmm. Probajte!!!

Kinoa i losos - moćna kombinacija za one koji drže dijetu i čuvaju zdravlje

Probajte ukusno kinoa sjeme koje ne sadrži gluten, a stiže nam iz Južne Amerike, sa Anda. Nevjerovatan izvor proteina, vlakana, vitamina B i gvožđa, a uz to sadrži i svih osam amino kiselina. Još kada kinou iskombinujete, kao u A klubu, sa lososom - znaćete da zdravijeg doručka nema.

Losos vas čuva od infarkta, poboljšava pamćenje, a uz vitamine A i D, aminokiseline i selen, štiti nervni sistem. Ima i učinak antidepresiva, a konzumiranje ove ribe pomaže u spriječavanju Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Preporučuje se u trudnoći. Protein koji se nalazi u lososu lakše se probavlja, pri tome ne sadrži sastojke koji uzrokuju nastanak raka.

Skandinavski omlet - daje snagu, a čuva liniju

I dalje želite lososa? Ispravna odluka. Bogat je zdravim omega 3 masnim kiselinama, a EPA i DHA kiseline štite kardiovaskularni sistem. Ako ga jedete dva puta sedmično pomaže u spriječavanju moždanog udara, aritmije, visokog pritiska i smanjenju triglicerida i holesterola. A jaja? Pošto već znate koliko su moćna namirnica nećemo vam oduzimati vrijeme već vas pozvati da odmah dođete i probate ovu kombinaciju.

Čekamo vas!

Karpaćo – jednostavno i zdravo, iz Italije pravo

Poznato je da je sirova hrana niskokalorična, a izbjegavajući termičku obradu ona uz to ostaje bogata mineralima i vitaminima, te pogoduje našem digestivnom traktu i imunološkom sistemu.

Zato za doručak odaberite karpaćo! Za njegova blagotvorna svojstva znala je i bogata plemkinja iz Venecije, koja ga je poručivala iz zdravstvenih razloga i tako neposredno “kumovala” ovom specijalitetu koji zahvaljujući njoj vodi porijeklo iz Italije.

Po originalnoij italijanskoj recepturi, za sve one koji vole biftek, iz kuhinje A kluba toplo preporučujemo goveđi karpaćo na tostu sa meko kuvanim jajima za perfektno gastronomsko iskustvo.

Musli – lagan obrok za idealan početak dana

Kombinacija različitih integralnih žitarica savršen je izbor za vaš doručak, jer ima potrebnu hranljivu vrijednost, a istovremeno pruža dovoljnu količinu energije za sve dnevne obaveze.

Visok unos vlakana iz žitarica poboljšava probavu, funkcionisanje cjelokupnog organizma, a spriječava i nastanak dijabetesa.

Voće je savršen dodatak žitaricama, a ukoliko uz to dodate lješnike, bademe, ili sjemenke obogatićete ga proteinima i omega masnim kiselinama i eto savršenog laganog obroka za vas! Serviraćemo vam ga sa mlijekom, ili jednostavno hrskav!

Crnogorski doručak - za one koji vole domaće a zdravo

I tek na kraju, kako to i nalaže lijepo vaspitanje - predstavljamo doručak domaće ekipe. Šta može biti zdravije i ukusnije od domaćih proizvoda? Ljubitelji nacionalne kuhinje mogu uživati u pravoj tradicionalnoj selekciji ukusa, pripremljenoj samo za vas. Vrhunski njeguški pršut, domaći kajmak i kačamak spremljen na originalni starinski način zadovoljiće i najzahtjevnije sladokusce.

Garantujemo da mirisi ovog domaćeg miksa iz kuhinje naših majstora imaju moć da vas na trenutak teleportuju do planinskih katuna Crne Gore.

Uz sve ovo služimo i svježe mlijeko i jogurt kao i cijeđene sokove od organski uzgajanog voća.

Jedno je sigurno – šta god da odaberete iz raznovrsne ponude A kluba, nećete pogriješiti! Ovo su samo neka od jela koja služimo za najvažniji dnevni obrok. Detalje pogledajte u našoj foto -galeriji.

Mirisi, začini i arome iz kuhinje vrhunskih majstora razbudiće sva vaša čula, a bilo da se odlučite za doručak u predivnoj bašti, ili pak u elegantnoj i sofisticiranoj unutrašnjosti restorana A klub u Budvi, uživaćete u autentičnom i šarmantnom mediteranskom ambijentu u kojem hedonizam dobija novu dimenziju.

Rezervišite sto samo za vas na broj telefona 068-111-122, a više informacija nađite na sajtu https://a-club.me/ ili posjetite naše facebook i instagram stranice.

Galerija