Više manifestacija u čast rođendana Plužina: Od doniranja krvi do “Balašević tribute benda”

„Tokom svih ovih dana u Plužinama će se održavati i šesta po rej du slikarska kolonija na kojoj će motive iz Pive slikati slikari iz Crne Gore i iz zemalja iz okruženja
1617 pregleda 3 komentar(a)
Spremni da proslave Dan opštine: Plužine, Foto: PP "Piva"
Spremni da proslave Dan opštine: Plužine, Foto: PP "Piva"

Dan opštine Plužine, koji se obilježava u nedjelju 4. avgusta, i ove godine biće obilježen brojnim sportsko-zabavnim i rekreativnim manifestacijama, a neće izostati ni one humanitarnog karaktera, sve to u organizaciji lokalne uprave i Parka prirode „Piva“, kao i ustanova iz pomenute opštine.

Tradicionalna akcija dobrovoljnih davalaca krvi, koju organizuje opštinska organizacija Crvenog krsta i Klub dobrovoljnih davalaca krvi, biće organizovana sjutra, 1. avgusta, dok će dan kasnije na Trsi biti održan Ilindanski narodni skup u sklopu koga će se održati trke konja na 800 metara u disciplinama brdski i arapski konji, kao i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i u skoku u dalj. Za najbolje plasirane takmičare obezbijeđene su novčane nagrade kao i pehari i diplome.

Dvanaesti uspon na Prutaš, čiji se vrh nalazi na 2.393 metara nadmorske visine, biće organizovan 3. avgusta, dok će toga dana, u večernjim satima, publiku na ljetnjoj pozornici zabavljati Zoran Džiknić Džile. Na Dan Opštine, kada se održava i svečana sjednica, biće održano finale 51. tradicionalnog turnira u malom fudbalu, dok su večernji sati i ljetnja pozornica rezervisani za “Đorđe Balašević tribute bend”.

„Tokom svih ovih dana u Plužinama će se održavati i šesta po rej du slikarska kolonija na kojoj će motive iz Pive slikati slikari iz Crne Gore i iz zemalja iz okruženja. U prvoj polovini avgusta na ljetnjoj pozornici biće organizovan i koncert Šula Jovovića i njegovog benda. Uz brojne prirodne i kulturne vrijednosti kojima naš kraobiluje, nadamo se da će sve ovo biti dovoljan razlog da Pivu i Plužine posjete brojni turisti“, poručili su iz Parka prirode.

Bonus video: