"Ajmo na Moraču" počinje u petak

Kao manifestaciju koja okuplja najveći broj posjetilaca iz TO Podgorice izdvajaju “Podgorički pazar” koji je prvi put organizovan u periodu od decembra 2018. godine do januara 2019. godine
3549 pregleda 2 komentar(a)
Prošlog ljeta na sastavcima, Foto: Savo Prelević
Prošlog ljeta na sastavcima, Foto: Savo Prelević

Tradicionalna manifestacija “Ajmo na Moraču”, svečano će biti otvorena 2. avgusta, a Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada pripremaju bogat muzički i sportsko-rekreativan program.

“Svi posjetioci gradske plaže na Sastavcima imaće priliku da se oprobaju u vožnji kajaka rijekom Moračom, uz licenciranog instruktora, da igraju šah, bago ili pikado na plaži, u danima vikenda tokom avgusta. U cilju dalje promocije i afirmacije rijeke Morače, ali i njenih potencijala za razvoj selektivnih oblika turizma i brojnih sportova, krajem avgusta/početkom septembra, organizovaćemo i Regionalno takmičenje u kajaku koje će okupiti veliki broj ljubitelja tog sporta”, zaključuju iz TO Podgorica.

Iz Turističke organizacije Podgorice poručuju da i u tekućoj godini nastavljaju sa unapređenjem turističke ponude kreiranjem i razvijanjem inovativnih diverzifikovanih turističkih proizvoda učešćem na specijalizovanim sajmovima te primjenom kanala digitalne promocije, što obezbjeđuje ujednačenu posjetu turista tokom cijele godine.

Oni navode da je Glavni grad sve privlačnija turistička destinacija, koja svojim posjetiocima i tokom ljeta priređuje veliki broj manifestacija.

57.400 turista posjetilo je glavni grad Crne Gore u prvih pet mjeseci tekuće godine, što je za 4,47 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštili su iz Turističke organizacije Glavnog grada Podgorice. Oni dodaju da je evidentirani porast broja noćenja koji je za 13,16 odsto veći od posmatranog perioda 2018. godine, dokaz da Podgorica postaje sve sadržajnija turistička destinacija u kojoj se posjetioci sve duže zadržavaju.

“Zadovoljstvo je istaći da Podgorica pored toga što se profiliše kao MICE destinacija, iz godine u godinu je dopadljiva i u turističkom smislu, zahvaljujući i organizovanju velikog broja kulturnih, muzičkih, sportskih, gastronomskih i drugih manifestacija. Tokom ljetnjih mjeseci izdvajamo ‘Podgoričko kulturno ljeto’, manifestacija koja programski sadrži segmente iz svih oblasti umjetnosti: muzike, pozorišta, filma, književnosti, likovne umjetnosti. Sve do 21. septembra, u okviru ove manifestacije, građani i posjetioci Podgorice mogu uživati u brojnim predstavama, izložbama, promocijama knjiga, koncertima, od kojih možemo izdvojiti Party bus (6. jul), Međunarodni festival folklora za djecu i mlade ‘Skoči kolo da skočimo’ (11 – 14. jul), te impresivni koncert ‘Muzika na vodi’, saopštili su iz TO Podgorice.

Kao manifestaciju koja okuplja najveći broj posjetilaca iz TO Podgorice izdvajaju “Podgorički pazar” koji je prvi put organizovan u periodu od decembra 2018. godine do januara 2019. godine.

“Na oduševljenje kako nas u upravi Glavnog grada, tako sugrađana, ‘Podgorički pazar’ je na pravi način oživio centar grada i dao potpuno novi duh Podgorici. Upravo ovakve manifestacije doprinose kreiranju potpunijeg turističkog proizvoda i privlačenju još većeg broja turista u naš grad”, izričiti su iz TO Podgorice.

Bonus video: